Minder bezoekers Louvre door aanslagen

8 januari 2017 om 19:14 door Jordy Kruse
Minder bezoekers Louvre door aanslagen
Een bewapende militair bij het Louvre

De terroristische aanslagen in Parijs in 2015 hebben grote gevolgen gehad voor de aantrekkingskracht van de stad op toeristen. Het wereldberoemde Louvre trok in 2016 bijna anderhalf miljoen bezoekers minder dan het jaar ervoor.

Volgens de Franse krant Le Figaro leed het museum door het dalende aantal bezoekers een verlies van bijna tien miljoen euro. In totaal bezochten zo’n 7,3 miljoen mensen het Louvre in 2016.

Veel buitenlandse toeristen sloegen het museum volgens de museumdirecteur afgelopen jaar over. Gek genoeg was de terugval in museumbezoekers veel harder dan die van toeristen aan de stad Parijs als geheel. In 2016 werd Parijs zo’n zes procent minder bezocht, het Louvre had 15 procent minder bezoekers.

Onverminderd veel Amerikanen

Vooral veel Japanners en Russen lieten het museum links liggen. Ook het aantal Chinese bezoekers nam met een derde af. Amerikanen bleven het Louvre onverminderd vaak bezoeken.

Het is niet de eerste keer dat het Louvre een daling in het bezoekersaantal ziet na terroristische aanslagen. Het museum kende na de aanslagen in de Verenigde Staten in 2016 ook een dip, maar in de jaren daarna groeide het aantal bezoekers snel. In 2012 had men een record te pakken; 9,7 miljoen mensen brachten een bezoek aan het museum dat onder meer de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci tentoonstelt. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!