Michelle Obama houdt emotionele laatste speech

6 januari 2017 om 21:39 door Daisy Heyer
Michelle Obama houdt emotionele laatste speech
Michelle Obama tijdens haar speech. / ANP

Michelle Obama heeft vrijdag afscheid genomen van het Witte Huis met een emotionele speech. In de speech bedankte ze het Amerikaanse volk voor alles, waarna ze het niet meer droog hield.

Obama hield de speech bij de uitreiking van de 'Decaan van het jaar'-awards, gehouden in het Witte Huis. Het publiek dat bij de speech aanwezig was barstte eerder in de speech al in tranen uit. Toen Michelle het volk bedankte, hield ook zij het niet meer droog. „Het was de grootste eer van mijn leven om uw First Lady te mogen zijn. Ik hoop dat ik u trots heb gemaakt", zei de presidentsvrouw in tranen.

Strijden

Over twee weken wordt de rol van Barack Obama overgenomen door Donald Trump. Michelle Obama verwees nog even naar de vaak harde woorden van de nieuwe president van Amerika. „Laat je nooit door iemand wijsmaken dat je er niet toe doet, of dat er geen plaats voor je is in ons Amerika. Dat is er wel. Vrijheid mag je niet vanzelfsprekend vinden. Je moet ervoor strijden en het beschermen, net als de generaties voor je."

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!