Man gered door laptop bij schietpartij in Florida

7 januari 2017 om 19:09 door Elselotte Smink
Man gered door laptop bij schietpartij in Florida
Afbeelding ter illustratie. Foto: Colourbox

Een laptop meenemen op reis: handig voor eventuele werkzaken en om filmpjes op te kijken tijdens de vlucht. Maar dat het ook je leven kan redden, zal je waarschijnlijk niet verwachten.

Toch is dat wat een MacBook deed voor een 37-jarige man, die vrijdag op het vliegveld van Florida was toen daar een schutter het vuur opende. De man overleefde de schietpartij doordat een kogel afketste tegen zijn laptop.

Metalen redder

De man vertelt aan CNN  dat hij tijdens de schietpartij iets tegen zijn rug voelde. Aanvankelijk had het slachtoffer niet door dat hij was beschoten: hij lag op de grond om dekking te zoeken.

„Ik dacht dat er misschien bagage op mijn rug was gevallen. Pas toen ik na de aanval mijn tas opendeed, zag ik de kapotte laptop", aldus de man tegen de Amerikaanse televisiezender. Toen de metalen MacBook later verder werd onderzocht door de FBI, ontdekten ze de kogel.

„De manier waarop de kogel de laptop en tas had vernield: dat had mijn rug kunnen zijn", vertelt de man geschrokken.

Passagiers op het vliegveld in Florida. Foto: ANP

Bij de schietpartij op het vliegveld van de Amerikaanse stad Fort Lauderdale kwamen vijf mensen om het leven. De vermeende dader, een getraumatiseerde Irak-veteraan, is gearresteerd.

Meer technische wonderen

Het is niet de eerste keer dat een technisch apparaat zich leent als levensredder. Zo overleefde een man in 2015 de aanslagen in Parijs, doordat hij aan het bellen was. Een kogel ketste tegen zijn telefoon en redde hiermee zijn leven.

De Amerikaanse zakenman Jacob Raak had ook een engeltje tegen zijn oor. Raak was begin dit jaar aanwezig in een Turkse nachtclub in Istanbul, toen daar een aanslag werd gepleegd. De man overleefde de schietpartij door zijn telefoon: die de kogel van richting liet veranderen en zo naar zijn knie liet gaan. Jacob vertelt: „Ik heb waarschijnlijk het meeste geluk gehad in de club. Ik voel me een geluksvogel.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!