In het nieuws

Terminale moeder hard op zoek naar ontvoerde zoon

Terminale moeder hard op zoek naar ontvoerde zoon

De foto van de flyers.

Foto van 'Cerise van Vliet'

8 OKT 2016

Al dertig jaar is ze op zoek naar haar zoon, Bernice Abeyta uit Colorado. De jongen werd als pasgeborene uit zijn wieg ontvoerd, maar ondertussen is Christopher al dertig jaar. Zijn moeder is nu 73 en heeft waarschijnlijk niet lang meer te leven, ze heeft een tumor in haar galblaas.

„Natuurlijk wil hem terug”, vertelt de vrouw aan ABC News. „Ik ben altijd heel positief gebleven. Ook al is het dertig jaar geleden, ik weet zeker dat het zal gebeuren. Ik denk dat dat me altijd op de been heeft gehouden, ik probeer hem te vinden. Hem vergeten is echt geen mogelijkheid.”

De vrouw probeert de jongen nu met haar gedachten op te sporen: „Ik probeer m'n gedachten naar hem te verplaatsen en dan zeg ik 'oké Christopher, misschien wordt het tijd dat je ons vindt'. Het is voor hem waarschijnlijk makkelijker om ons te vinden dan andersom.”

Christopher Abeyta werd op 28 november 1985 geboren in Colorado Springs. Hij is de zoon van Bernice en Gil Abeyta, maar werd als baby al ontvoerd. Bernice omschrijft haar zoon als een slimme en vrolijke baby, die het gezin altijd liet lachen. „Hij deed grappige dingen en als wij dan lachten, deed hij het opnieuw omdat hij was dat hij dan aandacht kreeg.”

Na de familie zeven maanden te hebben verblijd, verdween Christopher uit zijn wieg. Zijn moeder merkte dat toen ze hem de volgende ochtend wakker wilde maken en zijn bedje leeg was. De zus van Christopher, Denise Alves, was toen 15 jaar oud.

Wanhopige moeder

„Het heeft haar voor altijd veranderd”, zegt de nu 45-jarige Denise over haar moeder. „Het maakt me verdrietig als ik terugdenk aan hoe ze was, de dagen nadat Christopher vermist was. Ze lag opgekruld te huilen en zei alleen maar 'ik heb mijn baby nodig'. Toen de dagen in weken veranderen en we Christopher nog niet terug hadden, zag ik haar elke dag vroeg op staan. Ze ging elke tip achterna en zocht antwoorden. Ze was zo wanhopig... zelfs toen ze niets vond, had ze het nooit over stoppen.”

Tips

De vrouw kreeg versterking van de politie en hing overal in de stad posters op. Dat leverde jarenlang verschillende tips op, maar niets heeft geleid tot het terugvinden van de verloren zoon. De politie van Colorado zegt ook dat de zaak nog steeds actief, ze blijven naar hem uitkijken.

Of de man nog op tijd gevonden wordt, is de vraag. Zijn moeder vecht namelijk tegen een zeldzame vorm van galblaaskanker. In mei van dit jaar kreeg de vrouw te horen dat ze nog vier tot acht maanden te leven zou hebben.

Rust en vrede

„Ze is aan het overlijden, dat weet ze en wij weten het”, zegt dochter Denise. „Het is verdrietig, maar het is de realiteit. Misschien krijgen we niet het antwoord dat we hoopten, dat hij leeft, maar dan kan ze tenminste sterven met antwoorden en hebben wij vrede en kunnen we hem een rustplaats bieden.”

Prioriteit

Moeder Bernice hoopt alleen maar dat er iemand is met informatie en dat diegene zich meldt, voordat ze overlijdt. „Wat deze mensen ons hebben aangedaan is meer dan wreed”, zegt ze. „Meestal zou je op dit moment, met mijn kanker, denken 'o mijn god ik ga dood' maar Christopher is nog steeds mijn nummer één prioriteit. Ik wil hem verzekeren dat we van hem houden, wie hij ook geworden is. We zijn nog steeds op zoek en ik zal altijd blijven geloven dat we hem vinden.”

BEKIJK OOK


  Leeuwarder Courant krijgt Europese prijs.

  Leeuwarder Courant krijgt Europese prijs

  Leeuwarder Courant krijgt Europese prijs. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De Leeuwarder Courant is uitgeroepen tot de best vormgegeven regionale krant van Europa en krijgt daarmee de titel European Newspaper of the Year in de categorie regionale dagbladen.

  De Leeuwarder Courant kreeg de prijs in 2013 ook al een keer. Andere Nederlandse kranten die de prijs al eens kregen waren onder andere Het Parool, De Limburger en Het Financieele Dagblad (FD).

  Mooie opsteker


  Klanten van supermarkt Albert Heijn tijdens de kerstdagen.
  Likeability of5

  Maandag kort geding tegen boerenblokkades

  Klanten van supermarkt Albert Heijn tijdens de kerstdagen. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Aanstaande maandag zal het kort geding van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CLB) plaatsvinden om eventuele blokkades bij supermarkten te voorkomen. 

  De zaak zal om 10.30 voorkomen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Lelystad, laat het CBL en de actiegroep Farmers Defence Force weten.

  Andere acties


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Verenigde Staten testen weer raket.
  Likeability of5

  Verenigde Staten testen weer raket

  Verenigde Staten testen weer raket. / AFP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De VS hebben weer een rakettest uitgevoerd. Het projectiel werd donderdag van de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië afgevuurd, bevestigde het Amerikaanse ministerie van Defensie.

  De test voedt de vrees dat een nieuwe wapenwedloop tussen de grootmachten Amerika en Rusland op gang komt. Washington zegde begin augustus het INF-verdrag op waarin een verbod op het testen met (nucleaire) middellangeafstandsraketten met een reikwijdte tussen 500 en 5500 kilometer is afgesproken.

  Verbod


  likedislike
  user_107fcc318df58420d203c7f3bf9011ecc86e4238_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Vuurwerk Rotterdam ecologisch en in zones.
  Likeability of6

  Vuurwerk Rotterdam ecologisch en in zones

  Vuurwerk Rotterdam ecologisch en in zones. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Tijdens het Nationale Vuurwerk in Rotterdam gaat deze jaarwisseling ecologisch vuurwerk de lucht in. In de hele stad mag alleen maar vuurwerk worden afgestoken in daarvoor aangewezen vuurwerkzones.

  De nationale vuurwerkshow bij de Erasmusbrug is voor het eerst uitgebreid met extra shows in Hoek van Holland en Nesselande. Vanuit milieuoogpunt is deels gekozen voor vuurwerk dat minder afval oplevert en minder milieubelastende stoffen uitstoot. Dit kost 78.000 euro extra, betaald uit het veiligheidsbudget.

  245 gebieden


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Remkes: vuurwerkbom onder ME-bus gaat te ver.
  Likeability of5

  Remkes: vuurwerkbom onder ME-bus gaat te ver

  Remkes: vuurwerkbom onder ME-bus gaat te ver. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  In Duindorp is tijdens een van de onrustige avonden zwaar vuurwerk onder een ME-bus gegooid. Dat heeft burgemeester Johan Remkes in het programma FRITS op TV West. 

  De burgemeester benadrukte dat het incident helemaal niets te maken had met protest tegen het niet doorgaan van vreugdevuren. „Het is ver over de grens en moet stevig aangepakt worden."

  Levensgevaarlijk


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Meer agenten krijgen ontslag om integriteit.
  Likeability of5

  Meer agenten krijgen ontslag om integriteit

  Meer agenten krijgen ontslag om integriteit. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Het afgelopen jaar hebben 134 agenten voorwaardelijk of onvoorwaardelijk ontslag gekregen wegens schending van de integriteit van de politie. 

  Dat zijn er tien meer dan in 2017 en vier meer dan in 2016. De 67 onvoorwaardelijke ontslagen zijn duidelijk hoger dan in 2017 (48). In 2016 waren het er 70, blijkt uit cijfers van de politie.

  Goede voorbeeld


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Premier Mark Rutte voor aanvang van de Europese top over klimaatverandering en langetermijnbegroting.
  Likeability of5

  Rutte geeft iedereen een hand: 'Zelfs Bouterse'

  Premier Mark Rutte voor aanvang van de Europese top over klimaatverandering en langetermijnbegroting. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Premier Mark Rutte geeft de omstreden premier van Malta, Joseph Muscat, gewoon een hand tijdens de EU-top in Brussel. „Ik geef iedereen een hand, zelfs Bouterse", zei hij voor aanvang van de vergadering van de regeringsleiders.

  De Surinaamse president Desi Bouterse is vorige maand veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens zijn aandeel in de Decembermoorden in 1982.

  Grote zorgen


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Impressie van de 67-jarige Gerrit Jan van D., de vader van het gezin.
  Likeability of3

  Vader van gezin Ruinerwold nog steeds niet gehoord

  Impressie van de 67-jarige Gerrit Jan van D., de vader van het gezin. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Ruim twee maanden na zijn arrestatie is de vader van het gezin, dat een teruggetrokken leven leidde op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, nog steeds niet gehoord door de politie. 

  Zijn advocaat Robert Snorn bevestigt berichtgeving van het Dagblad van het Noorden dat Gerrit-Jan van D. enkele jaren geleden een hersenbloeding heeft gehad en daardoor zijn spraakvermogen volledig is verloren.

  Andere mogelijkheden


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Likeability of6

  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  likelove
  user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

  +3


  Trump hekelt Thunberg als Persoon van het Jaar.
  Likeability of3

  Trump hekelt Thunberg als Persoon van het Jaar

  Trump hekelt Thunberg als Persoon van het Jaar. / AFP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Donald Trump heeft uitgehaald naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. De Amerikaanse president twitterde dat hij het belachelijk vindt dat het Weekblad Time haar heeft uitgeroepen tot persoon van het jaar.

  „Dit is zo zot, Greta moet iets gaan doen aan haar probleem met woedebeheersing en naar een goede ouderwetse film gaan met een vriend. Relax Greta, relax!", schrijft de president.


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

   Alle kaarten voor Songfestival in eerste ronde uitverkocht

  Alle kaarten voor Songfestival in eerste ronde uitverkocht

  De kaarten voor de eerste en tweede halve finale en de finale gingen donderdagmiddag om 12.00 uur voor het eerst in de verkoop. /ANP

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Alle kaarten voor shows tijdens het Eurovisie Songfestival die donderdagmiddag in de verkoop gingen, zijn uitverkocht. Dat laat de organisatie via Twitter weten.

  Het is enorm druk geweest: er stonden 80.000 mensen in de wachtrij met meer dan 200.000 schermen open”, aldus de organisatie.

  Meerdere verkooprondes


  NS stopt met melding 'aanrijding met persoon'
  Likeability of5

  NS stopt met melding 'aanrijding met persoon'

  Vanaf zondag stopt het spoorbedrijf met de melding ‘aanrijding met persoon’. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De NS gaat in de toekomst voorzichtiger om met meldingen over zelfdodingen op het spoor. Vanaf zondag stopt het spoorbedrijf met de melding ‘aanrijding met persoon’.

  Het gaat om de informatie die wordt omgeroepen op stations en de tekst op de website en in de app Reisplanner. Nu wordt een zelfdoding op het spoor nog aangeduid met 'aanrijding met een persoon', maar dat verandert in alleen 'aanrijding'.

  De NS krijgt geregeld reacties van mensen die moeite hebben met de tekst 'aanrijding met een persoon'. Zorgverleners en professionals op het gebied van suïcidepreventie en betrokkenen roepen daarnaast al langer op om die aanduiding te veranderen.


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  MDMA met straatwaarde van 100 miljoen onderschept
  Likeability of5

  MDMA met straatwaarde van 10 miljoen onderschept

  Een deel van de aangetroffen MDMA. /Politie.nl

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Op de A2 ter hoogte van Liempde heeft de politie dinsdag 400 kilo MDMA-kristallen gevonden. De straatwaarde: zo’n 10 miljoen euro.

  De MDMA werd gevonden in een huurbus. Tijdens een controle zagen agenten veel dozen in de laadruimte liggen. Een doos was open, waardoor er een plastic zak met een lichtbruine inhoud te zien was. De agenten kregen daarom het vermoeden dat er verdovende middelen in de dozen lagen.

  Bij het doorzoeken van de bus bleek al snel dat het om een enorme hoeveelheid MDMA-kristallen ging. De bestuurder, een 29-jarige Amsterdammer, is aangehouden.


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  10.000 Amsterdamse leerlingen zonder docent
  Likeability of3

  10.000 Amsterdamse leerlingen zonder docent

  olgens de laatste telling hebben basisscholen in Amsterdam zo’n 384 fulltime leerkrachten te weinig. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Zo’n 10.000 Amsterdamse scholieren zitten op dit moment zonder docent. Het lerarentekort in basisonderwijs in de hoofdstad neemt snel toe.

  Volgens de laatste telling hebben basisscholen in Amsterdam zo’n 384 fulltime leerkrachten te weinig, ruim honderd meer dan aan het begin van het schooljaar. Volgens onderwijswethouder Marjolein Moorman betekent dit dat er zo’n 10.000 leerlingen zonder docent zitten.

  Risico op onderwijsachterstand


  sad
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Supermarkten eisen verbod op boerenblokkades
  Likeability of5

  Supermarkten eisen verbod op boerenblokkades

  /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Supermarkten stappen naar de rechter om een verbid te eisen op de aangekondigde blokkades van distributiecentra of winkels door actievoerende boeren.

  De advocaat van de brancheorganisatie had actiegroep Farmers Defence Force een ultimatum gesteld: voor donderdag 10.00 uur moesten de boeren garanderen dat ze afzien van blokkades die de supermarkten duperen. Het CBL heeft niks van ze vernomen en zet dus de gang naar de rechter door.

  'Geen keuze'


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Kroongetuige Nabil B. heeft geen advocaat meer

  Kroongetuige Nabil B. heeft geen advocaat meer

  Het proces is met veel veiligheidsmaatregelen omgeven. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Kroongetuige Nabil B. heeft geen nieuwe advocaat. Dat meldde de rechtbank donderdag.

  B. is kroongetuige in het grote liquidatieproces Marango. Zijn advocaat Derk Wiersum werd afgelopen september doodgeschoten, waarschijnlijk vanwege zijn werk. Een andere advocaat heeft de verdediging neergelegd. Tot nu toe heeft B. nog geen nieuwe raadsman.

  Voorbereidende zittingen


  Leraren krijgen meer salaris, maar geplande stakingen gaan door
  Likeability of3

  Leraren krijgen meer salaris, maar geplande stakingen gaan door

  Na een jaar steggelen is er een cao-akkoord in het basisonderwijs. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Na een jaar steggelen is er een cao-akkoord in het basisonderwijs. De vakbonden zijn het eens geworden over een loonsverhoging van 4,5 procent.

  Die loonsverhoging geldt voor al het personeel in het basisonderwijs, zoals leraren, schoolleiders, logopedisten en conciërges. Ook krijgen ze een eenmalige uitkering van 33 procent van hun maandsalaris en eenmalig 875 euro.

  Stakingen gaan door


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Mogelijk explosief gevonden in Nieuwegein

  Mogelijk explosief gevonden in Nieuwegein

  De Herteweide in Nieuwegein. /Google Maps

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  In de omgeving Herteweide in de wijk Batau-Noord in Nieuwegein is donderdagochtend een explosief gevonden. Dat meldt de politie.

  Aan aantal woningen in de wijk worden uit voorzorg ontruimt. De omgeving is volgens de politie ruim afgezet.

  De politie doet nu onderzoek en de Explosieve Opruimingsdienst is aanwezig.


  'Geen verband bij storingen in brandstoftoevoer Schiphol'

  'Geen verband bij storingen in brandstoftoevoer Schiphol'

  De twee storingen hebben volgens onderzoeksbureau TNO geen verband met elkaar. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De storingen in de brandstoftoevoer op Schiphol van afgelopen zomer hebben geen verband met elkaar. Dat zegt onderzoeksbureau TNO.

  De oorzaak van de storing op 24 juli is te herleiden naar een fout in de elektrische installatie bij onderzoekswerkzaamheden in februari. Er zijn toen systemen aangesloten op een losgeraakte voedingsdraad waardoor er teveel spanning kwam te staan de draad en er een „meervoudige technische storing ontstond". Ook brandden er diverse voedingen door met als gevolg dat het hele systeem van de kerosinetoevoer zich uitschakelde. Vliegtuigen konden toen ruim acht uur lang niet worden getankt.

  Noodstopalarm