Live-action game: Zombie apocalypse op universiteit

4 oktober 2016 om 11:59 door Puck Roest
Live-action game: Zombie apocalypse op universiteit
De kaartjes voor het angstaanjagende spel waren binnen enkele minuten uitverkocht. Foto: AFP

Het is een gek tafereel. Een grote groep studenten rent gillend over de campus terwijl ze achtervolgd worden door een aantal angstaanjagende zombies. Welkom in Zedtown!

De campus van de universiteit van Sydney werd onlangs omgetoverd tot het doodenge stadje Zedtown, waar een zombie apocalypse plaatsvond. Honderden namen deel aan het 'live-action' zombie-spel, dat gebaseerd is op de videogame Left 4 Dead.

Maar dit keer kunnen spelers dus niet op de pauzeknop drukken. Ze moeten blijven rennen om te kunnen ontsnappen aan de zombies. De 'overlevenden' moeten er voor zorgen dat ze niet getikt worden door een zombie. Hoewel de meeste zombies er angstaanjagend uit zien, zijn er ook een aantal vermomd als 'overlevende' waardoor het moeilijker is om hen te herkennen. Tijdens het spel maken de zombies gebruik van een applicatie. Zodra ze iemand 'getagd' hebben, voeren ze het nummer van de speler in op de applicatie.

Kick

„Videogames worden steeds meeslepender. Wanneer een evenement zoals dit wordt georganiseerd, wordt het allemaal nog realistischer", vertelt Katerina Halkeas, die een zombieheks speelt, tegen AFP. Spelers krijgen gedurende het spel ook verschillende opdrachten zodat ze zich niet gewoon ergens verstoppen. „Het geeft echt een kick. Ik ben overdonderd door de kostuums van de zombies. Ze hebben zo veel tijd gestopt in de voorbereiding. Hierdoor is het echt een onvergetelijke ervaring”, zegt speler Ian Lilburn.

De organisatie van Zedtown is van plan om nog veel vaker dergelijke evenementen te organiseren. Er is namelijk veel vraag naar het levensechte spel. De kaartjes kosten zo'n €30,50 en zijn meestal binnen enkele minuten uitverkocht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!