Nederlander breekt ribben bij ongeluk met reuzenrad

6 september 2016 om 16:54 door Daisy Heyer
Nederlander breekt ribben bij ongeluk met reuzenrad
De Roue de Paris in vol ornaat. / ANP

Een 28-jarige Nederlandse man heeft dinsdag twee ribben gebroken bij een val uit een reuzenrad in België. Dit meldt het AD.

De man in kwestie, Dirk Hut, werkte aan de afbraak van het grootste reuzenrad van Europa, de Roue de Paris, die op dit moment in de Belgische kustplaats Nieuwpoort staat. Toen een staalkabel van het al half afgebroken rad afbrak, begon het reuzenrad heen en weer te bewegen. Hut wist zichzelf te redden van de dood door weg te springen, maar viel daarbij drie meter naar beneden en brak twee ribben.

Geschrokken

Twee Roemeense werknemers kwamen er met de schrik vanaf. Zij waren boven in het reuzenrad bezig om het rad uit elkaar te halen toen het gevaarte heen en weer begon te bewegen. Omdat de mannen vastzaten, gebeurden er met hen geen ongelukken, hoewel de schrik er goed in zat.

 

Hoe het kon gebeuren dat het reuzenrad begon te zwiepen, is nog de vraag. „Een van de staalkabels die het rad vasthoudt, zodat we hem van onderen stukje bij beetje kunnen afbreken, brak ineens”, zegt eigenaar van het rad Rene Bufkens tegen het AD. „Ik denk omdat we al die tijd langs de kust hebben gestaan. De kabel was daardoor wellicht aangetast.”

Met Hut gaat het naar omstandigheden goed. Hij is met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het openbaar ministerie van West-Vlaanderen heeft een deskundige naar het reuzenrad gestuurd om het ongeval te onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!