Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 4 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Iedereen kan naar de maan, voor 36.000 euro per kilo

Het Amerikaanse bedrijf Moon Express mag van de VS commerciële vluchten maken naar de maan. Over een aantal jaren moet het voor iedereen mogelijk zijn om naar de maan te reizen, volgens het bedrijf. Een kaartje is echter niet goedkoop: per kilo betaal je 36.000 euro. Als je honderd kilo weegt ben je ongeveer 3,6 miljoen euro kwijt.

Huwelijk op de maan

De eigenaar van het bedrijf, Bob Richards, zei al dat het ,,niet lang meer duurt voor er echte honeymoons plaats kunnen vinden op de maan”. Dat is volgens Carl Koppeschaar geen gek idee. “De mens heeft de juiste conditie om een reis naar de maan te maken. Er is daar een zesde van de zwaartekracht op de aarde, waardoor iedereen zich bijzonder fit voelt”, zegt hij tegen NOS. Ook mensen met overgewicht kunnen naar de maan en zelfs mensen van tachtig jaar oud, ,,mits je een goede hartconditie hebt”, aldus Koppeschaar.

Posted by Moon Express on Tuesday, August 2, 2016

Commerciële vlucht

Moon Express is het eerste bedrijf dat commerciële vluchten uit mag voeren. Niet iedereen mag dat. In het ruimteverdrag staat dat je naar de ruimte mag reizen maar de staat is verantwoordelijk voor alles wat daar gebeurt. In dit geval bepaalt de VS dus wie er naar de maan mag vliegen.

Duizend miljard dollar

Moon Express wil de maan vooral voor economische doeleinden gebruiken. Er schijnt een drietal mineralen te vinden te zijn die het bedrijf naar eigen zeggen duizend miljard dollar op kan leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.