In het nieuws

Britse zwemmer omgekomen bij oversteek kanaal

De witte rotsen bij Dover. Foto Colourbox

Foto van 'Metro'

28 AUG 2016

Een poging om het Kanaal tussen Engeland en het Europese vasteland zwemmend over te steken is een Brit zaterdag fataal geworden. Dat meldt de BBC.

Nick Thomas (45) was zaterdagochtend vertrokken vanuit Dover en had er al 16 uur in het water op zitten toen hij in de problemen raakte. Hij werd op 16 kilometer van de kust van Calais bewusteloos uit het water gehaald. Eenmaal aan land werd geprobeerd Thomas te reanimeren. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk overleed.

Zonder wetsuit

In 2014 was het Thomas wel gelukt om het kanaal over te zwemmen. Deze keer was Thomas echter de uitdaging aangegaan om naar Calais te zwemmen zonder wetsuit.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat de familie van Thomas hulp en ondersteuning krijgt.

BEKIJK OOK


  Advocate Inez Weski komt aan bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

  Advocaat Taghi stopt, noemt proces 'oneerlijk'

  Advocate Inez Weski komt aan bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  7 MIN

  De advocaat van de voortvluchtige Ridouan Taghi, Inez Weski, stopt per direct met zijn verdediging. Weski noemt het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces.

  Dat zegt de raadsvrouw maandag in een interview met EenVandaag. Ze vindt dat ze van de rechtbank onvoldoende onderzoek mag doen naar de verklaringen van de kroongetuige en de geheime berichten die verdachten naar elkaar stuurden.

  Derk Wiersum


  Te weinig medewerkers in de zorg: ‘Het gaat een keer mis’
  Likeability of3

  Te weinig medewerkers in de zorg: ‘Het gaat een keer mis’

  Op 20 november vindt de landelijke ziekenhuisstaking plaats. /ANP

  Foto van 'Ista van Galen'

  1 UUR

  Het personeelstekort in de Nederlandse zorg is te groot en de werkdruk te hoog. Het resultaat: de eerste landelijke ziekenhuisstaking én een oproep van minister De Jonge aan ex-zorgmedewerkers om terug te komen. 

  „Mensen zoals u, die hebben gewerkt in zorg en welzijn, zijn goud waard”. Zo begint de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, in zijn brief aan 3000 ex-zorgmedewerkers. Deze is donderdag verstuurd naar mensen die in het verleden minstens drie jaar in de zorg hebben gewerkt en niet langer dan tien jaar weg zijn. Hij hoopt ze hiermee – opnieuw – warm te maken voor een terugkeer in de sector. „Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor elke professional die met bevlogenheid en passie dit dankbare werk heeft gedaan.”

  Hoge werkdruk


  sad
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Groen licht EU-leiders voor brexitakkoord.

  Groen licht EU-leiders voor brexitakkoord

  Groen licht EU-leiders voor brexitakkoord. / EPA

  Foto van 'Metro en ANP'

  1 UUR

  De EU-leiders hebben unaniem hun zegen gegeven aan het akkoord dat en ordelijk vertrek van de Britten uit de EU per 1 november moet regelen. De woordvoerder van EU-president Donald Tusk liet dat weten.

  Nadat de Britse premier Boris Johnson de gelegenheid had gekregen zijn 27 collega’s toe te spreken, hadden zij ruim een uur nodig om groen licht te geven.

  Brits parlement


  Politie doet onderzoek bij een boerderij aan de Buitenhuizerweg.
  Likeability of3

  ‘Vader verborgen gezin was kort lid Moonsekte’

  Politie doet onderzoek bij een boerderij aan de Buitenhuizerweg. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  1 UUR

  De vader van het gezin dat in Ruinerwold een geïsoleerd leven leidde, was in de jaren tachtig lid van de Nederlandse tak van de Moonsekte. Dat zegt secretaris Wim Koetsier van de The Universal Peace Federation (UPF).

  Zo heet de vroegere Moonsekte nu. De UPF ziet zichzelf ook niet meer als sekte. De oudere leden binnen de Vredeskerk, zoals de UPF in Nederland heet, kennen de vader van het gezin in Ruinerwold als "een spiritueel persoon".

  Eigen groep


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Een leeg Malieveld na het vertrek van de protesterende boeren.
  Likeability of3

  'Aanzienlijke' schade Malieveld door tractors

  Een leeg Malieveld na het vertrek van de protesterende boeren. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  2 UUR

  De tractoren van de protesterende boeren hebben woensdag ‘aanzienlijke schade’ veroorzaakt aan het Malieveld in Den Haag. Dat constateert eigenaar Staatsbosbeheer een dag na het grote boerenprotest. 

  De overheidsdienst die het veld beheert gaat met een aannemer bekijken wat er moet gebeuren om die schade te herstellen. Wanneer er meer duidelijkheid is over de kosten, gaat Staatsbosbeheer met 'de verantwoordelijke partijen' in gesprek over de rekening.

  Vooraf niets afgesproken


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Arie Slob, minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media, staat de pers te woord naar aanleiding van het stopzetten van de financiering van het Haga Lyceum.
  Likeability of5

  Geldkraan Haga Lyceum gaat definitief dicht

  Arie Slob, minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media, staat de pers te woord naar aanleiding van het stopzetten van de financiering van het Haga Lyceum. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 UUR

  De geldkraan van het islamitische Haga Lyceum word per 1 december definitief dichtgedraaid. Het schoolbestuur kreeg tot donderdagmiddag de tijd om het veld te ruimen, maar heeft dat niet gedaan.

  Daarmee „dwingt het mij nu om deze maatregel te nemen", schrijft verantwoordelijk minister Arie Slob aan de Tweede Kamer. „Alle leerlingen verdienen goed onderwijs in een veilige omgeving. De bestuurders van het Haga Lyceum weigeren daaraan mee te werken", zegt Slob op Twitter.

  Twee dagen uitstel


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Alleen akkoord in Lagerhuis staat Brexitdeal nog in de weg.

  Alleen akkoord in Lagerhuis staat Brexitdeal nog in de weg

  Alleen akkoord in Lagerhuis staat Brexitdeal nog in de weg. / AFP

  Foto van 'Metro'

  3 UUR

  Boris Johnson en Jean-Claude Juncker kondigden donderdag gezamenlijk aan dat er eindelijk een principeakkoord is bereikt over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

  Op het moment van het bekendmaken van het principeakkoord moest het nog wel worden goedgekeurd door de EU-leiders en het Britse parlement. De EU-leiders zijn donderdag en vrijdag in Brussel bijeen.

  Nieuwe afspraken


  Veehandelaar fraudeerde mogelijk bij keurmerk 'Beter Leven'

  Veehandelaar fraudeerde mogelijk bij keurmerk 'Beter Leven'

  De verdenking draait specifiek om het vervalsen van certificaten waarop transporttijd van levende dieren staat. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 UUR

  Denk je verantwoordelijk bezig te zijn door vlees te kopen met het keurmerk 'Beter Leven', blijkt dit misschien toch niet te kloppen. Een Brabantse veehandelaar wordt er namelijk van verdacht te hebben gesjoemeld met certificaten. 

  'Beter Leven' is een Nederlands keurmerk voor vlees, kip en eieren, gelanceerd door De Dierenbescherming. Door de mogelijke fraude, kwam het vlees van de veehandelaar onterecht in aanmerking voor de twee sterren van dit keurmerk. Rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben onderzoek gedaan bij het bedrijf en administratie in beslag genomen.

  Vervalsing transporttijd


  Likeability of6

  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 09:00

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  like
  user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

  Britse oppositie kritisch over principeakkoord brexit

  Britse oppositie kritisch over principeakkoord brexit

  De Britse oppositie reageert kritisch op het principeakkoord over de brexit. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 12:57

  De Britse oppositie reageert kritisch op het principeakkoord over de brexit. De leider van de grootste oppositiepartij Labour zegt dat de nieuwe brexitdeal nog slechter lijkt te zijn dan die van Theresa May, die met grote meerderheid is verworpen", bericht Sky News.

  Ook de leider van antibrexitpartij Liberal Democrats reageert negatief. „De deal van Boris Johnson zou slecht zijn voor onze economie, openbare diensten en het milieu", zegt Jo Swinson volgens de nieuwszender. Ze stelt „vastberadener dan ooit" te zijn om de brexit te voorkomen.

  Nieuw referendum


  Likeability of2

  Ontslagen juf riep: Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer

  Colourbox

  Foto van 'Kasper Hermans'

  VANDAAG, 12:44

  In het Verenigd Koninkrijk ligt een Britse basisschoollerares onder vuur vanwege een zwaar antisemitische opmerking met verwijzingen naar de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

  De juf van de Newberries Primary School had klaarblijkelijk moeite om de kinderen onder controle te houden en aan het werk te krijgen. Daarop dreigde ze haar leerlingen naar de gaskamer te sturen indien zij hun huiswerk niet zouden maken.

  Veel Joodse leerlingen


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Van der Goot staat verdachte moord advocaat Wiersum bij

  Van der Goot staat verdachte moord advocaat Wiersum bij

  Van der Goot staat verdachte moord advocaat bij Advocaat Tjalling van der Goot staat de man bij die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 12:35

  Advocaat Tjalling van der Goot staat de man bij die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. Dat bevestigde hij donderdag.

  Van der Goot stelt in een verklaring dat hij en zijn kantoor de gevoeligheid van deze strafzaak beseffen. „Maar juist in een democratische rechtstaat is het essentieel dat rechtshulp aan iedere verdachte gegarandeerd blijft. De verdediging wordt door ons kantoor altijd gevoerd zonder aanzien des persoons en ongeacht de aard en ernst van het verwijt."

  'Rechten van verdachte gewaarborgd'


  Afschot herten Oostvaardersplassen bijna rond, 1785 herten gedood

  Afschot herten Oostvaardersplassen bijna rond, 1785 herten gedood

  Het afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen is bijna klaar. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 12:05

  Het afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen is bijna klaar. Tot nu toe zijn 1785 dieren gedood volgens Staatsbosbeheer. De dienst telt deze maand hoeveel afschot nog nodig is om uiteindelijk 490 herten over te houden.

  Er liepen te veel edelherten en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat leidde begin 2018 tot heftige protesten toen de beesten aan het eind van de winter te weinig te eten hadden. De provincie Flevoland liet onderzoek doen naar de toekomst van het gebied en besloot toen dat er zo'n 1800 edelherten en tweehonderd konikpaarden moesten verdwijnen. De Heckrunderen bleven ongemoeid.

  Tweehonderd paarden verhuisd


  EU bereikt deal over brexit met Londen

  EU bereikt deal over brexit met Londen

  De onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben een principeakkoord gesloten over de brexit. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 11:49

  De onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben een principeakkoord gesloten over de brexit. Dat melden Europees Commissievoorzitter Juncker en de Britse premier Boris Johnson. EU-onderhandelaar Michel Barnier geeft uitleg op een persconferentie in Brussel.

  „Het is een evenwichtige overeenkomst voor de EU en het Verenigd Koninkrijk en het bewijs van onze vastberadenheid oplossingen te vinden", aldus Juncker. „We hebben een prachtige nieuwe deal die ons weer controle geeft", zegt Johnson.

  Goedkeuring


  Broer Josef B.: Hij voelde zich beter dan Jezus
  Likeability of2

  Broer Josef B.: Hij voelde zich beter dan Jezus

  De Oostenrijkse hoofdverdachte in de zaak rond een van de buitenwereld afgesloten gezin in Ruinerwold heeft jarenlang in een sekte geleefd in Oostenrijk. /ANP

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 11:20

  De Oostenrijkse hoofdverdachte in de zaak rond een van de buitenwereld afgesloten gezin in Ruinerwold, de 58-jarige Josef B., heeft jarenlang in een sekte geleefd in Oostenrijk. „Hij gedroeg zich in die sekte alsof hij nog beter was dan Jezus", vertelt zijn broer Franz aan Oostenrijkse media.

  Ook vertelt zijn broer dat B. een sluwe en egoïstische man was, die bijvoorbeeld niet reageerde op de overlijdensberichten van zijn ouders. Franz had al tien jaar geen contact meer met zijn broer, die uiteindelijk opdook in Ruinerwold.

  Verwaarloosde kinderen


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  DUP: geen steun voor huidige brexitvoorstellen

  DUP: geen steun voor huidige brexitvoorstellen

  De Noord-Ierse politieke bondgenoot van de regering van premier Boris Johnson zegt brexitvoorstellen niet te kunnen steunen. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 10:19

  De Noord-Ierse politieke bondgenoot van de regering van premier Boris Johnson zegt brexitvoorstellen die nu op tafel zouden liggen niet te kunnen steunen.

  De unionistische DUP-partij stelt in een verklaring niet te kunnen instemmen met wat wordt voorgesteld met betrekking tot douaneregelingen en inspraak. Ook zou er „onvoldoende duidelijkheid zijn over de omzetbelasting".

  Struikelblok


  Bokser overleden aan gevolgen knock-out
  Likeability of2

  Bokser overleden aan gevolgen knock-out

  Bokser Patrick Day (links) is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van de klappen op zijn hoofd die hij zaterdag had gekregen. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:44

  De Amerikaanse bokser Patrick Day is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van de klappen op zijn hoofd die hij zaterdag had gekregen.

  De 27-jarige Day ging knock-out in zijn partij in het superweltergewicht tegen landgenoot Charles Conwell. Day bleef op het canvas liggen nadat hij twee keer vol op zijn hoofd was geraakt.

  Coma


  sad
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  De housemuzikale fotoodyssee van Jos die zijn helden vastlegde

  Technoheld en lachebek Carl Cox / Jos Kottmann

  Foto van 'Iris Hermans'

  VANDAAG, 09:14

  Ineens wist fotograaf Jos Kottmann het: „Fuck man, ik ga gewoon een boek maken van al mijn helden!”

  Hij is eigenlijk gewoon een ‘dikke groupie’, ,,en heb hiermee een manier gevonden om in contact te komen met mijn helden!” Fotograaf Jos Kottmann staat in het midden van 5&33 Gallery, waar donderdagavond de opening is van zijn expositie DJ Faces. Twaalf jaar lang legde hij grondleggers van de housemuziek wereldwijd op de gevoelige plaat vast.

  Intens


  23 aanhoudingen bij demonstratie in Rotterdam
  Likeability of5

  23 aanhoudingen bij demonstratie in Rotterdam

  De politie heeft bij de botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond in Rotterdam in totaal 23 mensen aangehouden. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:11

  De politie heeft bij de botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond in Rotterdam in totaal 23 mensen aangehouden.

  Zij worden verdacht van openlijk geweld, mishandeling, vernieling en belediging. Een aantal verdachten had boksbeugels, een ploertendoder en schroevendraaiers bij zich. Zij zitten nog vast.

  Drie agenten raakten gewond. Een agent liep een polsbreuk op.


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar