In het nieuws

Kapper Franse president Hollande kost 9895 per maand

Kapper president Hollande kost 9895 euro per maand

Het haar van Hollande ziet er weer piekfijn uit. Foto: AFP

Foto van 'Wouter van Loon'

12 JUL 2016

Aan zijn haar zie je het nauwelijks af, maar de Franse president Francois Hollande heeft een peperdure kapper. Sinds het begin van zijn termijn, dat in 2012 startte, laat hij zijn haar namelijk op kosten van de belastingbetaler knippen. Kosten: 9895 euro per maand. Als we het Franse weekblad Le Canard Enchaîné mogen geloven, althans.

Zij hebben het contract van Oliver B., zoals de persoonlijke kapper van Hollande wordt genoemd, in bezit. De kapper doet het haar van Hollande voor elk publiek optreden, en gaat mee op reizen van Hollande als die langer dan een dag duren. Hij heeft een contract voor het hele termijn van Hollande gekregen, dat vijf jaar duurt.

Drie haarlokken

Dat levert hem 593.700 euro op. Daarin zit Oliver B.'s salaris, maar ook andere onkostenvergoedingen. „Die drie haarlokken van de president knippen en kammen, wassen, verven en in model brengen, dat is ook een flinke klus", schrijft het satirische Le Canard Enchaîné volgens diverse Franse media.

Daarvoor moet Oliver B. wel 24 uur per dag beschikbaar zijn voor de president. Hij heeft daarom zijn appartement verkocht, zodat hij altijd in de buurt van Hollande kan zijn. Oliver B. moet bovendien altijd zelf aanwezig zijn - hij mag geen vervanger sturen. Hij heeft daardoor de geboorte van zijn kinderen gemist.


Views

90

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+