Jongen reageert verrassend kalm op xenofobe vrouw

27 juli 2016 om 11:49 door Puck Roest
Jongen reageert verrassend kalm op xenofobe vrouw
„De manier waarop Jerome hier mee omging, is bewonderenswaardig”, aldus zijn trotse vader.

Xenofobie is een lelijk fenomeen. Maar deze jongen weet verrassend goed om te gaan met de vervelende opmerkingen die hij naar zijn hoofd krijgt geslingerd.

De 19-jarige Jerome Forbes werd maandag door een onbekende vrouw aangesproken bij een bushalte in het Australische Brisbane. Hij filmde de ontmoeting en deelde deze met zijn vader Jason Forbes. Hij plaatste de video vervolgens op Reddit.

„Jerome is een nette jongen dus hij begroette de vrouw. Maar hij kreeg geen reactie van de dame”, vertel de vader van Jerome tegen Mashable. Hij dacht dat hij haar had beledigd waarna ze vrij snel de focus op de migratiediscussie legde. „We worden overspoeld door buitenlanders”, reageert de vrouw. Jerome vraagt haar wat ze bedoelt waarna de vrouw de aanval op hem opent. „Wie denk je wel niet dat je bent", zegt ze in de video.

'Hij moet terug naar waar hij vandaan komt'

Compleet verbaasd en met een lach op zijn gezicht legt Jerome aan haar uit dat hij in Australië is geboren. „Nou, ik geloof je niet. Maar als je zelf denkt dat dat zo is, oké”, zegt de vrouw. Jerome vraagt haar vervolgens waarom dat er eigenlijk toe doet. Hij zegt dat zijn vader uit Nieuw-Zeeland komt waarna de vrouw zegt dat zijn vader terug moet gaan naar waar hij vandaan komt.

De vader van Jerome zegt zich meer te ergeren aan het gesprek dan zijn zoon. „Hij was redelijk overdonderd maar ging er heel goed mee om", aldus vader Jason. „Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en ken geen Australiërs die er net zoals deze vrouw over denken”, laat hij weten. „Iedereen in Australië is juist heel gastvrij. Ik weet niet wat het verhaal is van deze vrouw. Misschien heeft ze psychische problemen”, aldus Jason.

De video werd binnen een dag al meer dan 1,1 miljoen keer bekeken en Jason denkt dat anderen iets kunnen leren van de reactie van zijn zoon. „Er zit een positieve boodschap in het antwoord van Jerome. We moeten geen olie op het vuur gooien en boos reageren. De manier waarop Jerome hier mee omging, is bewonderenswaardig”, laat de trotse vader weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!