Jongen reageert verrassend kalm op xenofobe vrouw

Camera videoJongen reageert verrassend kalm op xenofobe vrouw

„De manier waarop Jerome hier mee omging, is bewonderenswaardig”, aldus zijn trotse vader.

Foto van 'Puck Roest'

27 JUL 2016

Xenofobie is een lelijk fenomeen. Maar deze jongen weet verrassend goed om te gaan met de vervelende opmerkingen die hij naar zijn hoofd krijgt geslingerd.

De 19-jarige Jerome Forbes werd maandag door een onbekende vrouw aangesproken bij een bushalte in het Australische Brisbane. Hij filmde de ontmoeting en deelde deze met zijn vader Jason Forbes. Hij plaatste de video vervolgens op Reddit.

„Jerome is een nette jongen dus hij begroette de vrouw. Maar hij kreeg geen reactie van de dame”, vertel de vader van Jerome tegen Mashable. Hij dacht dat hij haar had beledigd waarna ze vrij snel de focus op de migratiediscussie legde. „We worden overspoeld door buitenlanders”, reageert de vrouw. Jerome vraagt haar wat ze bedoelt waarna de vrouw de aanval op hem opent. „Wie denk je wel niet dat je bent", zegt ze in de video.

'Hij moet terug naar waar hij vandaan komt'

Compleet verbaasd en met een lach op zijn gezicht legt Jerome aan haar uit dat hij in Australië is geboren. „Nou, ik geloof je niet. Maar als je zelf denkt dat dat zo is, oké”, zegt de vrouw. Jerome vraagt haar vervolgens waarom dat er eigenlijk toe doet. Hij zegt dat zijn vader uit Nieuw-Zeeland komt waarna de vrouw zegt dat zijn vader terug moet gaan naar waar hij vandaan komt.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

De vader van Jerome zegt zich meer te ergeren aan het gesprek dan zijn zoon. „Hij was redelijk overdonderd maar ging er heel goed mee om", aldus vader Jason. „Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en ken geen Australiërs die er net zoals deze vrouw over denken”, laat hij weten. „Iedereen in Australië is juist heel gastvrij. Ik weet niet wat het verhaal is van deze vrouw. Misschien heeft ze psychische problemen”, aldus Jason.

De video werd binnen een dag al meer dan 1,1 miljoen keer bekeken en Jason denkt dat anderen iets kunnen leren van de reactie van zijn zoon. „Er zit een positieve boodschap in het antwoord van Jerome. We moeten geen olie op het vuur gooien en boos reageren. De manier waarop Jerome hier mee omging, is bewonderenswaardig”, laat de trotse vader weten.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Leicester opgeschrikt door enorme explosie

Leicester opgeschrikt door enorme explosie

Explosie in Leicester Foto: Andrew Knapp

Foto van 'Sofie Smulders'

VANDAAG, 21:44

Inwoners van de Engelse stad Leicester zijn zondag opgeschrikt door een flinke explosie.

Op beelden die via Twitter verspreid worden is te zien hoe hoge vlammen uit een gebouw slaan. Britse media hebben het over een Londis shop - een kleine supermarkt - in het gebied bij Hinckley Road.

De brandweer van Leicester rukte uit toen verschillende mensen aan de bel trokken, rond een uur of 7 plaatselijke tijd hoorden zij een knal.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Vermoed wordt dat het om een gaslek gaat. Het is nog niet bekend of er gewonden zijn.

De politie spreekt over een ‘major incident’ en zegt mensen weg te blijven van het gebied.


Views

77

Vakantie naar Canarische Eilanden valt in het water

Vakantie naar Canarische Eilanden valt in het water

Zo kan het er op Tenerife ook uitzien Foto: Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 20:19

Toeristen die aan het winterse weer wilden ontsnappen door naar de Canarische Eilanden af te reizen, zijn in de kou komen te staan.

Gelukkig niet letterlijk, want een aantal vliegtuigen weken uit naar andere zonnige bestemmingen, zoals Portugal en Marokko. Dat betekent dat er voor deze honderden Nederlandse vakantiegangers accommodaties aldaar gevonden moeten worden.

Het huidige weer op sommige delen van de eilandengroep, die ten westen van Marokko ligt, is de reden dat de vliegtuigen moesten uitwijken naar andere bestemmingen. „Vreselijk slecht weer met buien, overstromingen en nauwelijks zicht”, beschrijft een woordvoerster van Transavia de situatie.

Op de eilanden regende het zondag dat het goot en er werden windsnelheden van 100 kilometer per uur gemeten. De luchthavens van Tenerife en Lanzarote zijn om die redenen gesloten, op Gran Canaria kon nog wel gevlogen worden.

Er zijn in totaal meer dan duizend reizigers van organisaties TUI en Transavia gestrand. „Het is krokusvakantie en alle toestellen zitten natuurlijk vol”, zegt een woordvoerster van TUI.


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Jonge skiër (13) overlijdt na val in Franse Alpen
Likeability of 2

Jonge skiër (13) overlijdt na val in Franse Alpen

Skidorp Avoriaz Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

VANDAAG, 15:59

Een Franse jongen van slechts 13 jaar oud is overleden toen hij bij het skiën in de Alpen de afgrond in viel.

De jongen was met zijn familie op vakantie in het Franse dorp Avoriaz, dat ligt in het populaire skigebied Portes dus Soleil. Hij was zaterdagmiddag op pad gegaan met zijn 10-jarige broertje, zonder de rest van het gezin.

De jongens kwamen niet terug van hun skitrip en hun vader trok aan de bel. Na deze noodoproep trok een groep van 30 politiemannen en reddingswerkers de bergen in om hen te vinden. De hulptroepen vonden de twee jongens zondag vroeg aan de voet van een 150 meter diepe afgrond in Avoriaz.

De jongen van 13 was overleden, zijn broertje van 10 is ernstig gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis van Thonon-les-Bains, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar.

Vermoed wordt dat de jongens verdwaald zijn geraakt tijdens hun tocht in de bergen. Toen ze offpiste gingen kwamen ze uit bij een met bomen bedekt gebied, waardoor ze de afgrond over het hoofd zouden hebben gezien.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Views

100+

Helpers bij ongeluk overlijden op Duitse snelweg. / ANP

Helpers bij ongeluk overlijden op Duitse snelweg

Duitse politie aan het werk. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:59

Twee mannen die op de Duitse snelweg te hulp schoten bij een ongeval, hebben dat met de dood moeten bekopen.

De mannen van 44 en 49 jaar stopten om een vrouw te helpen die in de nacht van zaterdag op zondag op de A70 bij Schweinfurt met haar auto tegen de vangrail was gereden.

Toen ze over weg de liepen, werden zij geschept door een 26-jarige vrouw in een personenauto.

De twee mannen waren op slag dood. De automobiliste werd met een shock naar het ziekenhuis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

VN-veiligheidsraad stemt voor wapenstilstand Syrië

VN-veiligheidsraad stemt voor wapenstilstand Syrië

Syriër redt een kind dat gewond is geraakt in Hamouria Foto: AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft besloten om een wapenstilstand af te roepen in Syrië.

Zaterdag werd de resolutie unaniem, met Russische steun, aangenomen voor een wapenstilstand voor een duur van dertig dagen. Het staakt-het-vuren is nodig om hulpgoederen te brengen en medische evacuaties mogelijk te maken.

De resolutie bevat echter geen bindende druk om het staakt-het-vuren onder internationaal recht af te dwingen. De raad ,,eist dat alle partijen onverwijld de gevechten staken gedurende een periode van ten minste dertig opeenvolgende dagen in heel Syrië voor een voortdurende humanitaire pauze."

Militaire operaties tegen terroristische groeperingen als Islamitische Staat (IS), al-Qaeda en al-Nusra zijn echter uitgesloten van het staakt-het-vuren. In hoeverre de partijen bij het conflict zich aan zo'n wapenstilstand houden, is de vraag.

Meerdere organisaties riepen op tot een wapenstilstand, waaronder Artsen Zonder Grenzen. Na zes dagen van hevige bombardementen en artilleriebeschietingen is er niet voldoende medisch personeel meer om alle gewonden te behandelen.

Tussen zondagavond vorige week en vrijdagavond vielen ruim 520 doden en 2500 gewonden in Oost-Ghouta, een rebellenbolwerk bij hoofdstad Damascus. In dezelfde periode zijn dertien medische centra die met de hulporganisatie samenwerken gedeeltelijk of geheel verwoest door de gevechten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

29

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
NRA: 'Amerikaanse media houden van mass shootings'

NRA: 'Amerikaanse media houden van mass shootings'

NRA: 'Amerikaanse media houden van mass shootings'. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

Dana Loesch, de nationale woordvoerster van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) slaat op een conferentie in Washington de spijker op z'n kop. Ze spreekt de media kritisch toe en zegt dat vele mediabedrijven dol zijn op massale schietpartijen.

Profiteren

Ze bedoelt daarmee dat veel media profiteren van het verkeer dat afkomt op die berichtgeving. ,,Nu zeg ik niet dat jullie van die tragedie houden, maar wel van de invloed op jullie cijfertjes", zegt Dana Loesch donderdag tijdens een toespraak op de Conservative Political Action Conference. ,,Vooral de schreeuwende, huilende blanke moeders zijn goud voor jou en velen in de oude media achterin", zegt ze terwijl ze zich richt op de mediabedrijven achterin de zaal.

,,En merk op dat ik zei 'huilende blanke moeders' omdat er elk weekend duizenden rouwende zwarte moeders in Chicago zijn, maar dat vergeten we even'', zei Loesch. ,,Je ziet geen gemeentehuizen voor hen, hè?'', vroeg ze. ,,Waar is het CNN-stadhuis voor Chicago?". Loesch doelt daarmee op het stadhuis van CNN in Florida waar de overlevenden van de schietpartij op de school in Florida bijeen kwamen, en waar de foto's hingen van de overleden leerlingen. Bij de schietpartij vielen tenminste 17 doden.

Catastrofale gevolgen

Dat was niet de enige frustratie die de woordvoerster wilde uiten. Ze sprak ook haar frustraties naar de FBI uit, omdat zij al werden gewaarschuwd voor het verontrustende gedrag van de schutter voorafgaand aan de schietpartij. De jongen had namelijk op een YouTube-filmpje gereageerd dat hij een professionele schoolschutter wilde worden. ,,Ik weet dat er een paar goede agenten voor de FBI werken, maar het is niet de eerste keer dat ze er te laat bij zijn. Dat heeft catastrofale gevolgen en zou niet moeten kunnen'', zei Loesch.

Bekijk hieronder de speech van de woordvoerster in de video van CNN:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Bewaker school Florida deed niks en neemt ontslag

Schutter Nikolas Cruz in de rechtbank na het aanrichten van een bloedbad op een school in Florida.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

23 FEB 2018

Hij arriveerde negentig seconden nadat Nikolas Cruz het vuur opende op de scholieren in een school in Florida. Maar de gewapende bewaker deed niks en bleef buiten staan. Nu heeft de man ontslag genomen na de gigantische bak kritiek die hij over zich heen kreeg.

Vervolging

De bewaker op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland was eerder al op non-actief gesteld, maar sheriff Scott Israel van Broward County wilde niet zeggen of de bewaker ook vervolging wacht.

De sheriff zei dat hij de bewaker geschorst had na het zien van videobeelden waarop te zien was hoe die gereageerd had op de schietpartij die zeventien mensen het leven kostte. ,,Wat ik zag was dat de agent arriveerde aan de westkant van gebouw 12, zijn positie innam, maar nooit naar binnen ging."

Deed niks

Volgens sheriff Israel duurde het bloedbad dat Cruz binnen aanrichtte zes minuten. De bewaker was bij het gebouw gearriveerd negentig seconden nadat de schutter de eerste schoten had afgevuurd. Vervolgens was hij ruim vier minuten buiten blijven wachten.

,,Hij had naar binnen moeten gaan, de schutter moeten confronteren en hem moeten doden", zei de sheriff op de vraag wat de bewaker had kunnen doen.

Ook is de sheriff een onderzoek begonnen naar twee agenten die in het verleden al vaker met de Cruz en diens broer te maken hadden gehad. Onderzocht wordt of ze meer hadden kunnen doen of moeten doen. Sinds 2008 had het kantoor van de sheriff 23 meldingen binnengekregen over Cruz of zijn broer, zo liet Israel weten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+