Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 16 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Kersverse bruid redt leven tijdens huwelijksnacht

De huwelijksnacht van de pasgetrouwde Andrew Nixon en Julie Stroyne Nixon verliep iets anders dan verwacht. Terwijl zij op weg waren van hun huwelijksreceptie naar het hotel hoorden ze iemand schreeuwen: „Kan iemand reanimeren? Is er een dokter aanwezig?”

De gloednieuwe bruid Julie, die ook traumaverpleegkundige is, twijfelde geen moment en rende samen met haar man naar de plek van het geschreeuw. Daar trof het echtpaar een vrouw aan die naar adem snakte. De hulpeloze vrouw had nauwelijks nog een hartslag en Julie -nog steeds gekleed in haar bruidsjurk- begon haar direct te reanimeren. Het ging gelukkig al snel beter met de vrouw, waardoor zij zelf kon opstaan. Uiteindelijk werd de vrouw door ambulance personeel meegenomen naar het ziekenhuis.

Posted by Julie Nixon on Tuesday, March 22, 2016

Andrew wist wel dat zijn kersverse echtgenoot zoiets in haar zou hebben en niet in paniek zou raken. Julie had nooit verwacht dat ze op haar huwelijksnacht het leven van iemand zou redden: „Ik ben blij dat we op het juiste moment op de juiste plek waren”, zegt ze aan CBS Pittsburgh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.