Makers racistische reclame bieden excuses aan

29 mei 2016 om 17:14 door Esther Zandberg
Makers racistische reclame bieden excuses aan
Videostill

Het Chinese bedrijf Qiaobi heeft zijn excuses gemaakt voor de nogal pijnlijke reclame die deze week viral ging op internet. In het filmpje was te zien hoe een een zwarte man dankzij een wasmachine verandert in een Chinees.

Door alle commotie rond de reclame, heeft het merk nu hun excuses gemaakt. „We bieden onze excuses aan voor de schade die de Afrikaanse mensen hierdoor lijden. Mede door de verspreiding van de reclame en de plotselinge media-aandacht”, zo laat Qiaobi weten in een statement. „We hopen echt dat mensen hier niet teveel achter zoeken.”

Uitvergroot

Het bedrijf liet eerder weten dat de kwestie teveel is uitvergroot door alle aandacht op de reclame. Er was volgens hen geen sprake van discriminatie of racisme. Ook zouden de overzeese media te gevoelig zijn en het verhaal teveel hebben uitvergroot, zo schrijft Shanghaiïst.

Social media

Het filmpje werd al ruim 7 miljoen keer bekeken op YouTube. Het bedrijf heeft de advertentie nu offline gehaald. In China werd de reclame al sinds maart uitgezonden, maar alle negatieve reacties kwamen pas los nadat deze week het filmpje op social media werd gedeeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!