Remco Visser
Remco Visser Nieuws 9 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Klu Klux Klan’ marcheert door opvangkamp Duitsland

Acht onbekenden hebben in de buurt van het Duitse Löcknitz in kledij van de Ku Klux Klan over het terrein van een opvangcentrum van vluchtelingen geparadeerd. Het incident had volgens een politiewoordvoerder in Neubrandenburg donderdagnacht plaats, maar hulpverleners hebben pas maandag aangifte gedaan.

Het gezelschap met de beruchte witte gewaden en puntmutsen zou gedurende ongeveer tien minuten zwijgend over het complex hebben gelopen. Toen een aantal asielzoekers naar buiten kwam, verdwenen de dreigend uitgedoste bezoekers.

De KKK-dracht verwijst naar de racistische terreurorganisatie die in de VS met geweld protesteerde tegen de afschaffing van de slavernij en de burgerrechtenbeweging van Afro-Amerikanen.

Rechts-extremisme

In de naburige deelstaat Brandenburg zijn de afgelopen jaren vergelijkbare acties van rechtsextremisten gemeld. Zij onderhouden volgens het OM nauwe contacten met zielsverwanten in het zuiden van Voor-Pommeren. In de regio Löcknitz richtte de vreemdelingenhaat zich tot dusverre met name op inwoners van Poolse origine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.