60 procent van Duitsers tegen islam in Duitsland

13 mei 2016 om 12:59 door Paul Buckley
60 procent van Duitsers tegen islam in Duitsland
Pegidademonstratie / ANP Foto

Twee derde van de Duitse bevolking vindt dat de islam niet in Duitsland hoort. Dat meldt thelocal.de.

In 2010 stond meer dan de helft van de bevolking nog positief tegenover het islamitische geloof. In de afgelopen jaren is die tolerantie echter afgenomen. In 2014 was 52 procent van de bevolking tegen de religie.

Blijkbaar hebben de honderdduizenden asielzoekers die bij onze buren terecht zijn gekomen ook een negatieve impact op de tolerantie. Nu vindt zo'n 60 procent van de Duitsers dat de islam niet in de Duitse cultuur thuishoort.

Terroristische aanval

5 procent is bang dat de hoeveelheid migranten zal leiden tot een te grote culturele invloed van de islam op de rest van het land. Maar liefst 72 procent van de bevolking vreest een terroristische aanval.

Deze angst en onvrede uit zich ook in de toenemende populariteit van extreemrechtse groeperingen zoals Pegida, en de opkomst van de rechtse partij Alternatief voor Duitsland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!