Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 3 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig met gat in romp maakt noodlanding

Een explosie heeft dinsdag een groot gat gemaakt in de romp van een Somalisch vliegtuig. Passagiers beweren dat zij een brandende man naar buiten hebben zien springen.

Bom

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Daallo Airlines moest een noodlanding maken op de luchthaven van de Somalische hoofdstad Mogadishu. Twee van de in totaal 74 inzittenden raakten lichtgewond. Volgens de 64-jarige piloot van het vliegtuig werd de explosie veroorzaakt door een bom. ,,Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Goddank is het goed afgelopen.’’ Ook een luchtvaartspecialist, die foto’s van het toestel heeft onderzocht, laat aan ABC News weten dat het vermoedelijk om een explosief gaat.

Het vliegtuig was onderweg naar Djibouti in de Hoorn van Afrika, maar keerde na enkele minuten weer terug naar de luchthaven van Mogadishu. Passagiers zeggen dat ze een luide knal hoorden en dat er daarna veel rook in de cabine kwam. ,,Toen de rook wegtrok, was het enorme gat in het vliegtuig duidelijk zichtbaar.’’

Volgens ABC News zou een oudere man die in brand stond uit het toestel zijn gesprongen. Dat is echter niet bevestigd, officiële bronnen melden alleen dat twee passagiers lichtgewond zijn.

Een politieman van het naburige dorp Balad zegt dat bewoners het lichaam van een man hebben gevonden die mogelijk uit het vliegtuig is gevallen. Luchthavenmedewerker Ali Mohamoud liet aan AP weten dat het inderdaad niet zeker is of alle inzittenden terecht zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.