Wedstrijd in Zimbabwe heeft leeuw doden als prijs

4 januari 2016 om 09:14 door Andrea Peelen
Wedstrijd in Zimbabwe heeft leeuw doden als prijs

Je zou denken dat de dood van leeuw Cecil vorig jaar voor zoveel ophef heeft gezorgd dat leeuwen niet zomaar worden doodgeschoten, maar niets is minder waar. In Zimbabwe wordt op dit moment een verloting gehouden met als hoofdprijs het neerschieten van het dier.

De prijs

Om mee te kunnen doen aan de competitie moet een kaartje worden gekocht van 1350 euro, meldt de UNIlad. De winnaar van de verloting krijgt een safari aangeboden van 18 dagen waarin er een mogelijkheid is om een leeuw te doden. Ook kan hij of zij een professioneel dierenopzetter inhuren die de trofee per schip naar huis kan brengen en hem ter plekke kan opzetten.

Onbegrip

Opvallend detail: de organisatie die de wedstrijd heeft georganiseerd, The Bubye Valley Conservancy, heeft connecties met de Britse universiteit in Oxford. Dit zorgt voor veel onbegrip bij een hoop natuurbeschermingsorganisaties. Academici van de universiteit liggen op het moment dan ook zwaar onder vuur.

Cecil

De verloting doet denken aan de ophef die in augustus vorig jaar ontstond rondom Cecil de leeuw. De Amerikaanse tandarts Walter Palmer betaalde toen ruim 47.000 euro om het Afrikaanse wilde dier te kunnen doden.

De winnaar wordt over een maand bekend gemaakt tijdens een conventie in Las Vegas.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!