In het nieuws

Russisch gevechtsvliegtuig door Turken neergehaald

Foto:EPA

Foto van 'Rens Oving'

24 NOV 2015

Het Turkse leger heeft een Russische straaljager boven de Turks-Syrische grens uit de lucht geschoten. Twee F-16's schoten een Russische Sukhoi Su24 neer.

Volgens de Turken vloog het Russische toestel op dat moment boven Turkije. De Russen ontkennen dat dit het geval was.

Neergehaald

Turkse nieuwsstations brengen via Twitter beelden naar buiten van het neergeschoten vliegtuig.

Hieruit blijkt ook dat de twee piloten zich met hun schietstoel uit het vliegtuig wisten te redden. Russische helikopters zijn in het gebied op zoek naar de twee vliegers. Turkse media melden dat een van hen in handen is gevallen van een groep Turkmeens-Syrische opstandelingen die zowel tegen Assad als tegen IS strijden. De andere piloot zou dood zijn.

Foto:EPA

Het Russische ministerie van defensie bevestigt dat er inderdaad een gevechtsvliegtuig is neergehaald. Het zou zijn neergestort bij Syrische dorpje Yamadi aan de Turkse grens.

Volgens de Russen werd het gevechtsvliegtuig door de Turken uit de lucht geschoten zonder dat het de grens met Turkije over was gestoken. De Turken melden daarentegen dat het vliegtuig zich wel degelijk in het Turkse luchtruim bevond en ondanks meerdere waarschuwingen niet terugkeerde richting Syrisch grondgebied.

De Russen voeren sinds september bombardementen uit boven Syrië. Zij maken daarbij gebruik van vliegvelden in Syrië zelf. Onder andere vanaf een vliegveld bij de Syrische stad Latakia stijgen iedere dag Russische gevechtsvliegtuigen op.

Deze stad ligt dicht bij de grens met Turkije. Eerder vlogen al Russische vliegtuigen boven Turks grondgebied. Volgens de Russen was er toen sprake van een navigatiefout

Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, noemde de schending van het Turkse luchtruim toen onacceptabel.


Views

100+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

900+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

1k+

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Eindelijk regen in delen van Gelderland

Heftige regenbui in Apeldoorn / Mirjam van de Hel

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Waar het op de meeste plekken in Nederland nog lekker warm is, zijn sommige inwoners van Gelderland blij met een zeer lokale bui die daar vanavond viel.

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Het regent erg lokaal / Weeronline

Regen


Views

700+

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Het ongeluk vond plaats in de Amerikaanse staat Californië. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een vreselijk ongeluk. Zo noemt de Amerikaanse politie het ongeval waarbij een 4-jarig jongetje zijn nichtje van twee jaar jonger doodschoot met een pistool van hun opa.

Spoed

Het ongeluk gebeurde vrijdag in Muscoy, Californië. Het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleed. Dat melden Amerikaanse media.


Views

900+