Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Smerige legerkantines: muizen en lekkend riool

Problemen met de hygiëne in legerkantines zijn onder meer te wijten aan jarenlange bezuinigingen. Daardoor is op sommige locaties sprake van achterstallig onderhoud, erkent het ministerie van Defensie. Dat wordt de komende jaren aangepakt.

Muizenplaag

Het departement reageert op berichtgeving in het AD over ranzige toestanden in meerdere legerkantines, die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt. De locatie op vliegbasis Gilze-Rijen is gesloten geweest omdat er een muizenplaag was. Er is inmiddels onderhoud gepleegd.

In Den Helder was er een lekkende riolering. Dit is aangepakt en de keuken is daarna weer opengesteld. In Amersfoort zijn nieuwe investeringen nodig. Tot die tijd levert men het eten aan vanaf een andere kazerne, aldus Defensie.

Code geel

Toezichthouder NVWA onderzocht de vaste cateraar op ruim zeventig locaties van Defensie, Paresto. Voor alle bedrijfskantines van Defensie geldt ‘code geel’. Als uit vervolgonderzoek blijkt dat de zaken nog steeds niet op orde zijn, zal het toezicht bij Paresto worden geïntensiveerd, aldus een NVWA-woordvoerder.

Het onderzoek is nog niet afgerond, Paresto staat niet onder verscherpt toezicht van de NVWA en er zijn ook geen sancties of boetes opgelegd, benadrukt Defensie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.