Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Duizenden bijen nestelen zich tegen raam in Haarlem

Een bewoonster van een huis in Haarlem had een wel heel bijzondere terugkomst van vakantie. Een zwerm van duizenden bijen had zich op genesteld tegen het raam.

Een bijzonder gezicht.

Posted by 112 Haarlem on Saturday, June 2, 2018

Tijd genoeg

Doordat de vrouw op vakantie was, hadden de bijen genoeg tijd om zich te nestelen.

Uiteindelijk hebben een imker en de brandweer de bijen weer van het raam gehaald. De bijen zullen overgebracht worden naar een betere locatie, schrijft het Haarlems Dagblad.

Amsterdam

Ook in Amsterdam had zich zaterdagmiddag een zwerm bijen genesteld. Honderden bijen hadden zich verzameld in en rond een fietskrat van een fiets, wat voor voorbijgangers voor enige paniek zorgde, aldus AT5.

Bijen zijn belangrijk

Hoogstwaarschijnlijk kom je zelf liever geen zwerm bijen tegen, maar uiteindelijk zijn ze ontzettend belangrijk. Ze leveren namelijk een grote bijdrage aan onze samenleving.

Bestuiving door insecten is namelijk noodzakelijk voor meer dan 75 procent van de voedingsgewassen. Het zijn onder andere de bijen die er uiteindelijk voor zorgen dat wij fruit en groenten kunnen eten. En minder voor de hand liggend: zonder bijen zijn koffie, zonnebloemolie en mosterd ook verleden tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.