Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Terreurvader’ krijgt 2 jaar cel wegens mishandeling

Henk K. uit Bunschoten-Spakenburg, vader van negentien kinderen, is veroordeeld tot twee jaar cel. De rechtbank in Utrecht legde hem die straf donderdag op vanwege jarenlange en stelselmatige mishandeling van tien van zijn kinderen en meermalen opsluiting van vijf kinderen op zolder of in een zeecontainer.

Henk K. en zijn vrouw Diana hebben negentien kinderen. Een aantal van hen heeft in 2016 aangifte tegen hun vader gedaan. Zij zeggen dat ze stelselmatig door hem zijn mishandeld.

https://twitter.com/ED_nieuwsfeed/status/997098901638295552

Vrijgesproken van poging tot doodslag

De vader werd vrijgesproken van poging tot doodslag op een zoon met een kettingzaag en misbruik van een dochter. Haar verklaring over ontucht werd niet ondersteund met ander bewijs of verklaringen en de draaiende zaag die hij vlakbij de nek van zijn zoon hield, was bedoeld om hem een lesje te leren en niet om hem te doden, meent de rechtbank.

Diepgelovig

De straf is dan ook lager uitgevallen dan de vijf jaar celstraf die de officier van justitie vorige maand had geëist. De 59-jarige Koelewijn, die met zijn naam genoemd wil worden, heeft altijd ontkend en meende bovendien dat zijn optreden samenhing met de opvoeding. De verdachte en zijn vrouw zijn diepgelovig.

De rechtbank acht de jarenlange mishandelingen en opsluitingen wel bewezen en ook niet te rechtvaardigen vanuit zijn geloof. De rechtbank nam het de verdachte zeer kwalijk dat hij zijn strafbare gedrag nog steeds niet inziet. Ze legde hem ook een contactverbod van vijf jaar op met veertien kinderen en zijn kleinkinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.