Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Ricksen vindt het grappig dat men zich zorgen maakt

Fernando Ricksen lijdt aan de spierziekte ALS en de kans is groot dat hij niet lang meer te leven heeft. Althans, dat lees je overal. De oud-voetballer is zelf een heel nuchter onder de situatie.

„Hij vindt het ergens wel grappig dat zo veel mensen zich druk maken over zijn gezondheid", vertelt zijn biograaf Vincent de Vries. De schrijver was vorige week nog op bezoek in Valencia bij Ricksen.

Het gaat slecht

„Het gaat slecht met Ricksen. Dat is een feit”, vervolgt De Vries tegenover RTL Nieuws. „Hij is de kracht in zijn armen en benen verloren. En nu wordt ook zijn nek steeds zwakker. Toch is het niet zo dat het binnenkort gebeurd is. Ik las zelfs dat hij de verjaardag van zijn dochter (in juli, red.) niet zou halen. Nou, dat is vette bullshit.”

Ricksen probeert zich dan ook nog veel te mengen in activiteiten. „Voor zijn verjaardag eind juli willen we naar een pub voor fans van Glasgow Rangers in Benidorm. En hij wil volgend seizoen nog naar Fortuna Sittard – Ajax. Vorige week is hij nog in Glasgow geweest voor de uitreiking van de Speler van het Jaar-bokaal. Hij wil juist in de openbaarheid verschijnen."

Communicatie

Op dit moment communiceren Ricksen en De Vries uitsluitend via mail. „Dat zijn geen lange mails, maar berichten van een paar zinnen. Als je tegenover hem zit, is hij lastig te verstaan, maar zijn vrouw Veronika kan hem nog verstaan. Ook door zijn mimiek."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.