Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Noodweer in het noorden van Nederland

In de provincies Groningen en Drenthe kampen inwoners zondag met wateroverlast door zware buien die over het gebied trekken. Verschillende brandweerkorpsen hebben daardoor moeten uitrukken.

Auto’s onder water

Volgens het Dagblad van het Noorden is de parkeerplaats bij attractiepark Drouwenerzand in Drouwen volledig onder water gelopen. Meerdere auto’s zouden tot aan de deuren of zelfs daarboven onder het water staan. Bij een autobedrijf in Assen is een deel van het dak ingestort. Het dak kon de druk van het water niet meer aan.

De onweersbuien in de twee provincies gaan gepaard met veel ontladingen. In Drenthe is lokaal al 63 millimeter neerslag gevallen. Normaal valt er gemiddeld 61 millimeter in de hele maand mei in Nederland. De grote hoeveelheid neerslag komt volgens Weeronline doordat de buien zich met lage snelheid verplaatsen.

De buien trekken naar het westen tot noordwesten. Het noorden van Friesland en de Waddeneilanden kunnen nog veel regen verwachten. Op Twitter staan veel meldingen van ondergelopen straten in onder meer Assen, Eext, Borger, Gasselte, Emmen, Erica, Gieten en Sappemeer.

https://twitter.com/ds_Ernst/status/995722584946864128

https://twitter.com/ReinierHeijs/status/995722445406572544

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.