Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Dader steekpartij Den Haag komt uit Syrië

De 31-jarige man die zaterdag in Den Haag uit het niets op drie mensen instak, is een asielzoeker uit Syrië. Hij had een verblijfsvergunning en woonde al zeker een half jaar in Den Haag. Dat meldt De Telegraaf.

Buurtgenoten van de man wisten dit te vertellen aan De Telegraaf. De informatie is bevestigd door een bron dichtbij het onderzoek, schrijft de krant. Ook de NOS zegt dat het om een man van Syrische afkomst gaat. Volgens NOS-verslaggever Robert Bas zijn er getuigen die zeggen dat de man ‘Allahoe akbar’ riep.

Verward gedrag

Bij de politie en hulpverleningsinstanties was de man bekend vanwege verward gedrag. Hij stond niet op de lijst van potentiële terreurverdachten. Volgens burgemeester Krikke van Den Haag zijn er geen andere signalen dan verwardheid van de man bekend.

De politie is inmiddels een uitvoerig onderzoek naar hem begonnen. Er wordt onderzoek gedaan naar de achtergronden van de man en zijn woning is gisteren doorzocht. De man zelf ligt op dit moment in een ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de NOS ligt hij vastgeklonken aan zijn bed en permanent bewaakt. De man is aanspreekbaar.

Buiten levensgevaar

Zaterdagmiddag stak de man in de omgeving van het Johanna Westerdijkplein drie mensen neer met een mes. Hij liep verder na de steekpartij totdat hij werd beschoten door drie agenten. Een van de kogels trof zijn been. Toen hij weigerde het mes los te laten, taserde de politie hem.

De slachtoffers werden behandeld en zijn buiten levensgevaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.