Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Blaasapparatuur verstoord door stank dronken mannen

Twee dronken mannen uit Geldrop hadden vrijdagnacht zo’n grote alcoholwalm om zich heen hangen, dat de blaasapparatuur van de politie erdoor verstoord raakte. De politie hield hen aan omdat de twee mannen al slingerend op hun bromfiets een poging deden thuis te komen.

De mannen hadden zo ongeveer de hele rijbaan nodig om op de weg te blijven, schrijft de politie Geldrop op Facebook. Afstappen en de bromfiets overeind houden was een grote uitdaging voor de twee. Ze konden nauwelijks op hun benen staan.

Storing

Eenmaal op het politiebureau moesten de twee een blaastest doen. De eerste man bleek ruim 4,5 keer de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. De ruimte waarin de mannen de blaastest moesten doen, raakte zo gevuld met alcohollucht dat het blaasapparaat een storing aan gaf. Het werkte niet meer voor de tweede man.

Na ruim 45 minuten lang de ruimte gelucht te hebben, kon de tweede man de test ondergaan. Hij had vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Tevens bleek hij met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden en had hij een ID-kaart bij zich die inmiddels al vier jaar verlopen was.

Het rijbewijs van de eerste man is ingenomen. Beide mannen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.