D. van Aken
D. van Aken Nieuws 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Weersvoorspelling Koningsdag: het blijft droog!

Als we de weersvoorspellingen moeten geloven dan blijft het nagenoeg droog tijdens Koningsdag. Ook tijdens Koningsnacht blijven de druppels weg.

Zonnetje

Met een middagtemperatuur van 12 tot 14 graden aan zee, 15 graden in het binnenland en 16 tot 17 graden in het oosten en zuiden wordt het vrijdag een lekker dagje om over de rommelmarkt te struinen of een feestje te bouwen. Of beide natuurlijk.

rommelmarkt, koningsdag
Wie ’s ochtends al vroeg op de rommelmarkt staat hoeft nog geen rekening te houden met regen.

Het zonnetje krijgt vrijdag ook alle kans om zich te laten zien. En ja er is ook wat bewolking, maar dat zal de pret amper drukken. Heel misschien valt er lokaal een buitje, maar dat stelt weinig voor. Daarnaast is er bijna geen wind, dus het wordt ook niet bibberen.

Jas

Tijdens Koningsnacht wordt het trouwens best wel frisjes. Het kan zomaar een graadje of 4 worden. Dus neem wel even een jas mee als je gaat stappen.

Koningsdag verloopt dit jaar overwegend droog.

Het droge weer verdwijnt trouwens al vrij snel. Want vrijdagavond drijven er al nieuwe buien het land in. Het wisselvallige weer keer het weekend alweer terug. En ook volgende week houden we het niet droog. Er zullen vaak wolken over trekken en dagelijks is er kans op regen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.