Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Vriendinnen vinden 26.000 euro op vakantie: Nu spijt

Een groep Limburgse vriendinnen keek afgelopen weekend raar op tijdens hun weekendje in de buurt van Valkenburg. In het gehuurde huisje stuitten ze namelijk op een hele grote som geld.

Make-up

Ze dachten een tasje met make-upspullen te hebben gevonden, maar toen ze het openden bleek er 26.000 euro aan cashgeld in te zitten. „We hebben er ook even over nagedacht om het op te maken”, vertelt Jeslynn Geuns tegenover 1 Limburg.

Toch besluiten de vriendinnen uiteindelijk om de politie erbij te halen. „Toen we eenmaal doorhadden dat het om zo’n hoog bedrag ging, vertrouwden we het niet meer. De politie heeft vervolgens met de eigenaar van het appartement gebeld. Zover wij weten, was het niet van hem. Wij hebben er daarna niks meer over gehoord."

De eigenaar van het pand beweert dat het wel zijn geld is. „De meisjes hadden dat geld nooit aan de politie moeten geven." De politie zoekt de zaak vooralsnog uit. „Als het om zulke bedragen gaat willen we dat natuurlijk zorgvuldig checken."

Geen vindersloon

Het ziet er in ieder geval naar uit dat de vriendinnen geen vindersloon zullen ontvangen. „Een klein beetje spijt heb ik er wel van", zo bekent Geuns dan ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.