Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Twintig dode lammetjes langs de weg gedumpt

Een zeer lugubere vondst in het Groningse Marum. Woensdagmiddag werden er aan de Leidijk nabij het dorp drie vuilniszakken aangetroffen met daarin de stoffelijke resten van ongeveer pasgeboren twintig lammetjes, meldt RTV Noord. Of de dieren al dood waren voor ze gedumpt werden, weet de politie niet zeker. Volgens hen bestaat de mogelijkheid dat de dieren nog in leven waren voor ze aan hun lot werden overgelaten.

DUMPEN LAMMETJES MARUMVanochtend, 18 april 2018, kregen wij een melding dat er ongeveer 20 lammetjes, van ongeveer een…

Posted by Politie Basisteam Westerkwartier on Wednesday, April 18, 2018

Dode lammetjes

Een medewerker van de gemeente Grootegast trof de vuilniszakken aan. De lammetjes waren verdeeld over drie zakken, in elke zak zaten ongeveer zeven overleden dieren.

Volgens Leon Helder, hoofdagent van de politie Ommelanden West is dit niet de eerste keer dat er in deze regio dode dieren worden gedumpt. Helder maakte een een paar jaar terug een vergelijkbare dumping mee. Omdat een hobbyboer niet wilde betalen voor het afvoeren van overleden dieren, besloot hij de stoffelijke resten maar langs de weg te zetten. Volgens de hoofdagent zou het motief van de dader mogelijk in deze hoek kunnen zitten.

De politie is een onderzoek gestart en wil de lammetjesdumper graag in de kraag vatten. Via sociale media zijn zij begonnen met een zoektocht en roepen zij getuigen op om zich te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.