Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 9 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Rapper Brownie Dutch gaat de strijd aan tegen pesten

Brownie Dutch (32), je weet wel, die rapper met die enorme zonnebril, zet zich vanaf maandag samen met tv-zender Cartoon Network in tegen pesten. Aan Metro vertelt hij waarom pesten hem raakt.

Waarom doe je mee?

Pesten is iets verschrikkelijks, omdat je een ander zoveel schade kunt aanrichten. Je kunt iemand letterlijk verpesten. Ik wil mensen graag op een positieve manier beïnvloeden en daar past deze rol als ambassadeur goed bij. Ik hoop dat kinderen door deze campagne meer over pesten gaan praten.

Heb je zelf weleens te maken gehad met pesten?

Ik ben artiest en ik denk dat iedere artiest wel op een manier wordt gepest. Als je alleen al de reacties leest onder mijn YouTube-filmpjes, dan word je daar niet vrolijk van. Mensen wensen me de verschrikkelijkste dingen toe en hebben over alles wel wat op te merken; van mijn uiterlijk tot mijn muziek.

Hoe ga je zelf om met vervelende reacties?

Het doet me niets. Ik lees de opmerkingen niet eens meer, want ik weet dat die gasten het niet menen. Daarnaast ben ik trots op mezelf. Als je die zelfwaarde hebt, dan kan niemand je iets maken. Maar dat internetpesten, een van de vormen van pesten, is wel een probleem, vind ik. Veel jongeren die vervelende berichten de wereld insturen, doen dit omdat ze onzeker zijn. Ik hoop dat ze gaan inzien wat ze een ander daarmee kunnen aanrichten.

Wat is volgens jou de oplossing tegen pesten?

Pesten moet meer bespreekbaar worden gemaakt. Meer dan 27.000 kinderen en jongeren hebben vorig jaar De Kindertelefoon gebeld over pesten. Dat is veel te veel. Als je erover praat met een goede vriend of vriendin, ouder of mentor, kun je samen zoeken naar een oplossing. Ook zou iedereen meer respect voor elkaar moeten hebben. Dat zou het leven veel mooier maken.

Wat ga je tijdens de anti-pestencampagne doen?

Voor Cartoon Network heb ik een commercial opgenomen, waarin ik kinderen aanmoedig om elkaar te helpen. Daarnaast benadruk ik dat iedereen uniek is en een eigen talent heeft. Als je iemand pest, kun je daarmee het lichtje van de ander doven. Terwijl iedereen het verdient het om te schijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.