Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Piloot dodelijke straatrace alsnog weg bij Transavia

Casper van W. werd eerder dit jaar nog in het gelijk gesteld door de rechtbank, toen Transavia hem wilde ontslaan wegens zijn betrokkenheid bij een dodelijke straatrace. De vliegtuigmaatschappij en de piloot zijn nu toch tot een overeenstemming gekomen over zijn vertrek.

‘Niet meer welkom’

„Hij is niet meer welkom in de cockpit van Transavia”, zo stelt een woordvoerster tegenover De Telegraaf. Daardoor is het hoger beroep dat Transavia had aangetekend overbodig en zal de zaak niet verder in behandeling genomen worden.

Onder welke voorwaarden er precies een eind is gemaakt aan het dienstverband, dat wil Transavia niet zeggen. Veel collega’s zouden niet meer met Van W. samen willen vliegen na de straatrace waarbij een jonge vrouw om het leven kwam. De maatschappij lijkt te hebben geleerd van dit geval en heeft aangegeven dit soort criteria voor ontslag beter vast te gaan leggen.

Het ongeluk

Het ongeluk vond plaats in november 2016, als Van W. samen met zijn vader een straatrace houdt in Loosdrecht. De 19-jarige Fleur komt hierbij om het leven. Van W. kreeg een taakstraf van honderd uur en werd vrijgesproken van dood door schuld. Zijn vader kreeg wel een celstraf van vier jaar wegens zijn aandeel.

De oordelende rechtbank zei destijds: „Dat deze piloot zich extreem gevaarlijk in het verkeer heeft gedragen, betekent niet dat hij zijn functie in de cockpit niet zou kunnen uitoefenen. Bovendien was het ongeval al bekend toen Transavia hem in vaste dienst nam."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.