Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Jongetje (9) ‘s avonds alleen in Amstelveense metro

Politie Amstelveen kreeg vorige week een merkwaardige melding over een jongetje van slechts 9 jaar oud die in zijn eentje ‘s avonds laat in de metro reisde.

Een oplettende passagier besloot om het jongetje aan te spreken en bracht hem uiteindelijk naar zijn vader. Die bleek niet thuis en bij zijn moeder kon hij ook al niet terecht, die was ‘te moe’, meldt Politie Amstelveen op Facebook.

Twee afwijzingen

Het jongetje zou volgens de politie onderweg zijn naar zijn vader. ,,Omdat het erg laat was, het ventje erg jong en het best nog een eindje naar de woning van zijn vader was, heeft de melder hem naar zijn vader gebracht."

Maar eenmaal aangekomen bij de vader, bleek die nog aan het werk te zijn ,,En wilde niet naar huis komen voor zijn zoontje", vervolgt de politie.

Toen ze hem vervolgens naar zijn moeder wilde brengen, was het jongetje ook daar niet welkom. ,,Ze had gewerkt, was moe en kon het ventje even niet opvangen."

Hoop op juiste hulp

Toen besloten de agenten de zorg voor het jochie zelf op zich te nemen. ,,De situatie bleek zorgelijk", melden ze, ,,We hebben een melding gemaakt bij de juiste instanties."

De politie geeft tevens aan dat ze hopen dat het gezin de juiste hulp aangeboden krijgt.

[ Update politie Amstelveen ]Afgelopen week hebben we, naast onze andere werkzaamheden 143 meldingen verwerkt….

Posted by Politie Basisteam Amstelveen on Tuesday, April 17, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.