Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Haat-imam’ spreekt zondag op Buitenhof

De ‘haat-imam’ Fawaz Jneid is zondag een van de sprekers op een moslimconferentie op het Buitenhof. Die conferentie is georganiseerd door de organisatie BewustMoslim. Ook de omstreden imams Abdelhamid Ain el Hayat en Abou Hafs zijn panelleden.

De bijeenkomst, die de naam ‘Martelaren van het vrije woord’ draagt, lijkt niet toevalligerwijs dichtbij het politieke hart van Nederland te worden gehouden. In een aankondigingspost op Facebook schrijft BeuwstMoslim: „Tot zondag in Den Haag. Op steenworp afstand van het Binnenhof, waar men het spreekrecht van moslims probeert te beknotten.."

Scherp

Burgemeester Pauline Krikke gaat het evenement goed in de gaten houden en is niet erg blij dat een dergelijke bijeenkomst in haar stad wordt georganiseerd. „ In z’n algemeenheid staan wij voor de vrijheid van eenieder om zijn mening te uiten. Tegelijkertijd zijn we ook scherp op wie verdeeldheid en intolerantie predikt en jongeren inspireert tot radicalisering en jihadisme”, zegt zij tegenover het AD.

Ook bij 7AM, de zalenverhuurder aan het Buitenhof, ontstaan twijfels. Na vragen van eerdergenoemde krant wordt daar alsnog overlegd of het verstandig is om de moslim-organisatie een podium te bieden.

Imam Fawaz Jneid raakte onlangs in opspraak toen hij zich fel uitte over de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Jneid noemde Aboutaleb destijds een ‘afvallige moslim’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.