Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindhovense frietbakker opent zaak in Singapore

Vond je een Nederlandse frietzaak in Spanje al bijzonder? Vanaf nu kun je ook in Singapore terecht voor de welbekende Hollandse frieten. De Eindhovense frietbakker Martin Zwerts knipte vrijdagochtend in Singapore een lintje door om zijn nieuwe zaak te openen: ‘Friture Martin Zwerts – Potato Daddy’.

De frietbakker won zeven jaar achter elkaar een prijs voor de beste friet van Nederland. Zwerts werd door een Aziatische zakenman benaderd die friet wilde gaan verkopen. Door de prijzen die hij had gewonnen, had de zakenman hem snel gevonden. Hij liep een weekje mee met Zwerts in Nederland en wist al snel dat ze met die friet Singapore konden veroveren. Zodoende staan ze een paar maanden later samen bij hun nieuwe zaak.

Lintje doorknippen in Singapore. Foto: Annelies Zwerts

Levensgroot logo

De Singaporese zaak van de Eindhovenaar is gevestigd in het toepasselijke Holland Village, vernoemd naar Hugh Holland – niet naar Nederland. "Dat is een nieuwbouwproject hier. Het gebouw is nog niet helemaal klaar, maar ik zit er al. Mijn naam staat levensgroot op de gevel hier. Groter kon niet", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Foto: Annelies Zwerts

Grote plannen

Vandaag heeft Zwerts al friet mogen bakken voor zijn eerste klanten. "Het is echt ongelofelijk", zegt hij. "Alle reacties die we krijgen. Het is gewoon geweldig. Ik had dit niet verwacht. Echt niet." Er zijn ook plannen voor een vestiging in Korea. "Maar we moeten eerst zien of dit loopt. We zien wel waar het schip strandt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.