Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Bijna 25 graden op warmste 8 april ooit gemeten

Stroomden de zweetdruppels zondagmiddag over je rug toen je van de zon aan het genieten was op het terras? Niet raar! Het was namelijk de warmste 8 april ooit gemeten.

Vorig record bijna 50 jaar geleden

In De Bilt werd nog nooit zo’n hoge temperatuur gemeten op 8 april als zondag. Aan het einde van middag was het daar 23,1 graden, maar uiteindelijk liep de temperatuur nog op naar 23,4 graden. Het oude record stond op 22,6 graden en werd gemeten in 1969.

In Eindhoven werd het zelfs bijna 25 graden. Daar werd een temperatuur van 24,9 graden gemeten.

Grote temperatuurverschillen

Niet overal in het land stak het kwik zondag boven de 20 graden uit. Er waren grote temperatuurverschillen. Zo is het in de kust niet warmer geworden dan 18 graden. In de loop van de middag werd het in het noorden en westen van het land zelfs niet warmer dan 12 graden doordat een koude zeewind opstak.

Na het weekend zal de temperatuur voorlopig niet boven de 20 graden uitsteken. Maar we mogen niet klagen, want de temperatuur blijft nog steeds op een vrij hoog niveau voor de tijd van het jaar. In het midden van het land wordt het komende week maximaal 17 à 18 graden. Aan de zee zal het steeds iets kouder zijn en in het oosten en zuidoosten juist iets warmer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.