Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Asscher overweegt motie van wantrouwen tegen Rutte

Lodewijk Asscher en Mark Rutte bestuurden ruim een jaar geleden nog het land, maar het zou zomaar kunnen dat de PvdA-fractieleider een motie van wantrouwen in gaat dienen tegen de premier.

De tot vorig jaar minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft veel moeite met de uitleg die Mark Rutte geeft over de geheime memo’s met als onderwerp de dividendbelasting.

Moeilijk te geloven

Asscher vindt de uitleg van Rutte ‘heel moeilijk te geloven’ en ‘een heel raar verhaal’. ,,Ik sluit geen enkele motie uit, maar ik loop er ook niet op vooruit", zo stelde Asscher, die waarschijnlijk eerst in overleg wil met de andere fracties.

Rutte stelde eerder dat er geen memo’s bestaan over de dividendbelasting. Later stelde de VVD-leider dat de stukken er wel degelijk zijn en dat ze naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Afschaffing

De memo’s zullen er waarschijnlijk niet voor zorgen dat het kabinet terugkomt op haar besluit om de afschaffing van de dividendbelasting ter waarde van 1,4 miljard euro terug te draaien. Er wordt woensdag gedebatteerd in de kamer over het onderwerp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.