Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 9 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Amsterdammer zwaargewond na steekpartij Bloemendaal

Het is dit weekend goed misgegaan bij het strand van Bloemendaal aan Zee. Een 26-jarige Amsterdammer is zondagavond ernstig gewond geraakt na een steekpartij bij het strand, na afloop van een feest in een van de strandtenten van de badplaats.

Een 24-jarige man uit Almere wordt verdacht van de steekpartij en is aangehouden. Het slachtoffer meldde zich rond 23.30 uur met zijn verwondingen. Even daarvoor was hij gestoken terwijl hij vanaf het strandfeest dat hij had bezocht naar boven naar de boulevard op de Zeeweg wilde lopen. Uiteindelijk werd het slachtoffer met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Schot

Het strandfeest waar het slachtoffer naartoe was gegaan, verliep al onrustig. Voordat het steekincident plaatsvond werd er tevens een melding gemaakt van een schot dat zou zijn gelost. De politie onderzoekt de zaak. Om welk strandfeest het ging is niet bekend.

Rellen

Het is niet de eerste keer dat het hommeles is in Bloemendaal. Vorig jaar moest Beachclub Vroeger haar deuren twee weekenden sluiten op last van de gemeente, omdat het feest Sweets the Ultimate Beach Edition toen volledig uit de hand liep. Er werden destijds 8500 kaarten verkocht voor het feest, terwijl er in totaal (samen met paviljoen Fuel) plek was voor 5000 mensen.

Er ontstond toen enorme drukte, waardoor het feest anderhalf uur eerder moest stoppen. Daarna braken er rellen uit op het strand. De politie deed meerdere aanhoudingen, Vroeger kreeg dus twee weekenden sluiting als straf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.