Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

VVD gaat meer posters van zoenende mannen ophangen

Als reactie op de ophef rondom de reclameposters van Suitsupply gaat de VVD in Amsterdam nu juist meer foto’s van zoenende mannen ophangen. VVD-kandidaat Bas van der Sande (nummer 15 op de lijst) gaat zaterdag met zijn partijgenoten honderd posters van zoenende mannen op verkiezingsborden voor de gemeenteraadsverkiezingen plakken.

Tolerantie

Nadat het pakkenmerk Suitsupply posters van elkaar zoenende en/of strelende mannen door heel Nederland hing, bleek dat de tolerantiegrens rondom dit onderwerp niet bepaald hoog ligt. Dertig bushokjes werden vernield en posters werden afgeplakt of beklad. Van der Sande vindt dat niet kunnen en komt nu met deze poster:

https://twitter.com/vvd/status/971404586471821312

„Ik vond het een heel gedurfde campagne’’ zegt Van der Sande tegen het AD. De Suitsupply-campagne begon online. „Dat daar nare reacties op komen vind ik niet gek. Dat is internet.’’ Dat er toen ineens ook in ‘het echte leven’ bushokjes werden vernield, verbaasde hem. „Dat mensen iets fysiek gaan aanvallen, dat raakte me. De volgende keer is het een mens.’’

Meer posters

De VVD-kandidaat benaderde Suitsupply of ze meer posters konden opsturen, zodat hij deze kon opplakken in de stad. Het merk kon hem helaas niet op korte termijn helpen en dus werd de VVD-versie van de poster gelanceerd. Deze zullen aanstaande zaterdag in Amsterdam worden verspreid om de strijd aan te gaan met intolerantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.