Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Utrechter gearresteerd voor liquidatie Martin Kok

Een 24-jarige Utrechter die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok is door de politie gearresteerd.

Gevangenis

De man zat al achter de tralies voor iets anders en is woensdagochtend aangehouden in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie houdt over de zaak verder de lippen stijf op elkaar.

De toen 49-jarige Kok werd op 8 december 2016 geliquideerd bij het verlaten van een seksclub in Laren. Hij was, zo bleek al eerder, aan het begin van die avond ook al aan de dood ontsnapt. Op camerabeelden was te zien dat voor een hotel in Amsterdam een man met een wapen op hem af kwam rennen, maar dat het wapen niet afgaat. Het lijkt te weigeren, of de man bedenkt zich, dat is niet duidelijk.

Getuige

Een ingewijde meldt het ANP dat de verdachte ongeveer een week geleden eerst als getuige in het onderzoek naar de liquidatie van Kok is gehoord. Dagen later is hij als verdachte aangemerkt. Hij ontkent iedere betrokkenheid. De man zit momenteel een straf uit voor onder meer wapenbezit.

Kok was de man achter de misdaadwebsite Vlinderscrime en publiceerde over strafzaken waarbij hij geen blad voor de mond nam. Hij was eerder al doelwit van aanslagen. In juli 2016 werd een bom onder zijn auto gevonden. Eerder al werd zijn huis beschoten. Kok werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor een fatale mishandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.