Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Tweede Kamer wil verbod op schokkend pedo-naslagwerk

Onderzoeksjournalisten van RTL Nieuws hebben op het dark web een zeer uitgebreid naslagwerk gevonden voor pedofielen . In deze handleiding van bijna duizend pagina’s, wordt omschreven hoe pedoseksuelen kinderen kunnen misbruiken.

De gewraakte publicatie bevat vele tips over hoe zij te werk moeten gaan bij kindermisbruik. Nadat Tweede Kamerleden de bevindingen van RTL Nieuws onder ogen kregen, pleitten zij voor een verbod.

Schokkende teksten

De handleiding zou al meer dan tien jaar op het internet circuleren en met een paar handelingen vrij eenvoudig in bezit te krijgen zijn via het dark web. Op internetfora wordt het naslagwerk onder pedofielen actief gedeeld. De politie bevestigt dat het document inderdaad door veroordeelde pedoseksuelen werd gebruikt als naslagwerk. Zij kunnen echter niks doen, omdat het in het bezit hebben van het boekwerk niet strafbaar is volgens het OM.

In het pedohandboek wemelt het van de schokkende teksten. Zo staan er pedagogische tips in om het vertrouwen van minderjarigen te winnen en hoe ze de seksuele handelingen het beste verborgen kunnen houden.

In Den Haag is er met grote ontsteltenis gereageerd op het handboek. Een kamermeerderheid wil dat het bezit van het document strafbaar wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.