Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Man drinkt flesje poppers leeg in kroeg Eindhoven

Noem het olijke carnavalscapriolen of noem het gewoon oliedom. Een café in Eindhoven moet in elk geval twee weken dicht omdat een man tijdens carnaval een flesje poppers aanzag voor een shotglas. De onfortuinlijke kroegbezoeker dronk het flesje met daarin het roesmiddel leeg en voelde zich daarna logischerwijs niet zo lekker. Hij werd onwel en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor zijn vergiftigingsverschijnselen. Dit meldt Omroep Brabant.

Poppers kunnen levensgevaarlijk zijn, zeker als je het goedje drinkt ©Wikimedia Commons

Poppers?

Poppers zijn sinds 2003 verboden in Nederland maar zijn ondanks het verbod toch nog redelijk eenvoudig om aan te komen. De drug is vooral populair in de gayscene en is bij seksshops ‘onder de toonbank’ vrij eenvoudig te verkrijgen. Hierbij wordt vaak een creatief etiket gebruikt zoals ‘kamerverfrisser’ of ‘reinigingsmiddel’. Het middel wordt echter niet gebruikt om de kamer te verfrissen of een leren stoel mee schoon te maken, maar als drugs.

Het stofje dat in poppers zit veroorzaakt een korte roes van een paar minuten, verhoogt de hartslag en ontspant de spieren van de gebruiker. Om dit effect te bereiken dient de gebruiker het stofje te snuiven met de neus. De Eindhovense carnavalsvierder snoof het stofje echter niet maar slikte het goedje door. Dit kan levensgevaarlijk zijn omdat de geelachtige substantie bestaat uit een vrij giftige combinatie van schadelijke stoffen. Er zijn echter niet echt veel gevallen bekend van mensen die poppers hebben gedronken. De man heeft voor zover bekend geen schade overgehouden aan zijn discutabele beslissing.

De eigenaren van het Brabantse café betreuren het popper-incident. Een inhuurkracht die tijdens carnaval werkte verkocht het noodlottige flesje poppers aan de carnavalsvierder die er daarna een onfortuinlijke slok van nam. Het horeca-estabilishement zal twee weken gesloten blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.