Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Man doet zelfmoordpoging in de Tweede Kamer

In de Tweede kamer heeft een man geprobeerd om zelfmoord te plegen met een koord. Volgens ooggetuigen gaat het om een 65-jarige activist Hans Kamperman uit Groenlo. Hij probeerde aandacht te vragen voor de legalisering van softdrugs.

Daad overleefd

De man die zich probeerde te verhangen in de vergaderzaal van de Tweede Kamer was een wietactivist die zich door de overheid in het nauw gebracht voelde. De 65-jarige man uit Groenlo heeft zijn daad overleefd en is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Het incident gebeurde toen VVD-Kamerlid Arno Rutte aan het woord was. Het debat over georganiseerde criminaliteit dat gaande was, is stilgelegd en de vergaderzaal van de Kamer is ontruimd. Een ambulance is gearriveerd, een brancard is binnengebracht en hulpverleners hebben zich over de man ontfermd.

Grote schrik na sprong van tribune Tweede Kamer

Er is een man van de publieke tribune in de Tweede Kamer gesprongen tijdens de vergadering. De man probeerde zelfmoord te plegen met een koord → nos.nl/l/2223803▪️ Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113.nl en 0900 0113 (24/7 bereikbaar).

Posted by NOS on Thursday, March 22, 2018

Veroordeeld voor het bezit van wietplanten

De 65-jarige ondernemer strijdt al jaren voor de legalisering van cannabis.  De bekende activist protesteert al een aantal weken voor het gebouw van de Tweede kamer. Hij schreef onlangs een brief aan premier Rutte met het verzoek om te stoppen met het criminaliseren van cannabis. De Groenloër bivakkeerde al geruime tijd voor het Kamergebouw om aandacht te vragen voor zijn zaak. Hij was veroordeeld voor het bezit van wietplanten, maar vond dat onterecht. ,,Ik ben gewoon een goedwillende burger die misleid is door de overheid”, zei hij tegen De Gelderlander.

Aankondiging op Facebook

Hans Kamperman heeft zijn wanhoopsdaad aangekondigd op Facebook. ,,Lieve familie en vrienden. Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden. Ik heb een oplossing voor een duurzame aarde en sta hier al twee maanden aandacht te vragen voor medicinale cannabis gebruikers die door deze overheid gecriminaliseerd worden. Ze luisteren niet!!! Keren zich tegen de mensheid."

https://www.facebook.com/ciel.bergmanhehemann.5/posts/956006774555437?pnref=story

,,Teken de petitie www.cannabisuitstrafrecht.petities.nl. Ik heb een rijk leven gehad waar ik dankbaar voor ben. In vergeef iedereen in liefde en vraag ook vergeving aan de mensen die ik onbewust pijn gedaan heb,” schrijft hij.

Aangeslagen kamerleden

De zaal is afgeschermd voor nieuwsgierige blikken. Vanuit de zaal wordt ook niet meer uitgezonden. Kamerleden die het zagen gebeuren, zijn zeer aangeslagen. ,,Het heeft natuurlijk impact als zoiets gebeurt”, zei Kamervoorzitter Khadija Arib, die hen even na het voorval heeft gesproken. ,,Ik hecht eraan om op te merken dat door zeer lovenswaardig optreden van verschillende personen die in de zaal aanwezig waren, erger is voorkomen.”

https://twitter.com/JaapJansen/status/976778643652468738

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113.nl en 0900 0113 (24/7 bereikbaar).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.