Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Koud hé!

De winterse kou leidde donderdag op verschillende plaatsen tot problemen. Zo kampten wegen, tunnels en bruggen met vorstschade en ijsvorming door lekkages. In honderden woningen waren waterleidingen gesprongen en watermeters kapotgevroren. En in het zuidwesten van het land is het waterpeil in rivieren extreem laag.

Even niet naar Texel

De Waddeneilanden waren naar verluidt het koudste plekje van Nederland en daar wilde Metro weleens een kijkje nemen. Helaas kwamen we niet verder dan Den Helder. Vanwege de harde oostenwind en de zeer lage waterstand ging de veerboot er tijdelijk uit.

Teleurstelling

Teleurgesteld lopen twee kleine jongetjes achter hun ouders aan. ,,Wij zouden naar het zeehonden museum gaan op Texel maar dat kan nu niet.’’ Boos trekt hij z’n shawl wat strakker. ,,Nu kunnen we misschien wel naar het Marinemusem jongens!’’ roept de vader. De jongetjes denken even na en knikken vervolgens tevreden naar hun ouders. Zo, probleem opgelost.

Heeul veeuul chocolademelk

Twee gezellige dames die hun reis naar Texel nu ook moeten uitstellen hebben ook een goede oplossing bedacht: ,,Heel erg veel warme chocolademelk drinken in de tussentijd.’’ ,,Maar dan ook héél erg veel’’, beaamt de ander.

Eén handschoen is niet genoeg

,,Ook ik wacht op de boot, met deze gevoelstemperatuur en met maar één handschoen is dit niet een hele leuke bezigheid. Mijn andere handschoen is zojuist weggewaaid toen ik die even in mijn jaszak deed’’. Vertelt een man met bibberende stem.

Topdrukte bij de ANWB

De ANWB Alarmcentrale en de Wegenwacht beleven topdrukte door het grote aantal pechgevallen. Volgens een woordvoerder kampen automobilisten vooral met startproblemen en vastgevroren handremmen.

Laatste kans

Als je nog wil schaatsen, dan moet je vandaag of misschien morgen nog je kans grijpen. Vanmiddag volgt vanuit het zuiden sneeuw. In het weekend wordt het wat zachter. Wel is er grote kans op gladheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.