Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

DENK: Parkeerwachters oogje dichtknijpen bij moskee

Deel niet zo makkelijk boetes uit vanwege verkeerd geparkeerde auto’s tijdens het vrijdaggebed in moskeeën. Dat is het verzoek van de lokale afdeling van DENK in Amersfoort.

Opwachten

„Bezoekers van bijvoorbeeld de Mevlana en de El Fathmoskee hebben het gevoel dat parkeerwachten bij het begin van het vrijdaggebed bij wijze van spreken al klaarstaan om hen te bekeuren”, zo vertelt lijsttrekker Tahsin Bülbül tegenover Het Algemeen Dagblad.

„Veel bezoekers gaan op de fiets, maar dat is niet voor iedereen haalbaar", vervolgt Bülbül. „Het gebed duurt een halfuur, wellicht een uur met uitloop. Omdat de bezoekers er ook niets aan kunnen doen dat het druk is in de straat, of dat in het gebied alleen geparkeerd kan worden met een vergunning, zou het een prachtig signaal van inclusiviteit zijn, als Amersfoort het foutparkeren éven door de vingers ziet.”

Politiek en werk

Dit oogje toeknijpen zou een van de eerste wijzigingen zijn die DENK bepleit, mochten ze na woensdag in de raad komen. Voorlopig maakt de partij echter weinig vrienden, want ze bleven weg bij enkele debatten. Onder andere de PvdA en VVD beschuldigde de partij van wegduikgedrag.

Maar volgens Bülbül ligt dat net even anders. „Het nadeel is gewoon dat de debatten plaatsvinden op mijn werkplek: het Eemhuis. Ik wil werk en politiek gescheiden houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.