Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 26 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Beter materiaal voor militairen

Er werd de afgelopen jaar veel geschreven over het werkmateriaal van militairen. Zo zou het aftreden van minister Hennis afgelopen jaar hier deels mee te maken hebben gehad. Maandag werd echter bekend dat Nederlandse militairen een nieuwe uitrusting toebedeeld krijgen.

De Defensienota van minister Bijleveld kwam maandag naar buiten, waarin onder meer melding wordt gemaakt van de toekomstplannen van de krijgsmacht. Militairen krijgen een nieuwe persoonlijke uitrusting en betere kogelwerende vesten.

Eigen geld

Volgens de NOS werd er door de militairen de afgelopen tijd geklaagd over slecht materiaal waarmee ze op missies werden gestuurd. Het beklag betrof spullen als kleding en schoenen. Naar verluidt betaalden sommige soldaten van eigen geld een betere uitrusting.

De nieuwe Defensienota leert dat dat niet langer nodig is. Er zal een compleet nieuwe uitrusting, inclusief gevechtsvesten en bescherming tegen kogels en granaten beschikbaar worden gesteld. Daarnaast krijgen de militairen in de loop van de tijd betere handvuurwapens.

Leegloop

Deze vernieuwingen hebben als doel de leegloop van het leger terug te dringen. De maatregelen zijn mogelijk vanwege het extra geld dat beschikbaar is gesteld voor defensie. Het zou gaan om miljarden euro’s waardoor er meer loopbaanmogelijkheden mogelijk zijn. Het heeft tevens tot gevolg dat betere huisvesting en zorg kan worden aangeboden aan de militairen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.