E.Westland
E.Westland Nieuws 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Actievoerders leggen dood hert voor de deur

Actievoerders hebben bij een demonstratie bij de Oostvaardersplassen zondagmiddag een dood hert voor de deur van het bezoekerscentrum gelegd. Staatsbosbeheer is niet blij met de actie. „Het is niet de bedoeling dat er met dode dieren wordt gesleept."

De afgelopen dagen was er veel protest over het bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. In de winter gaan veel dieren in het natuurgebied dood omdat ze niet worden bijgevoerd. Staatsbosbeheer wil dat de natuur zijn gang kan gaan, actievoerders zijn het daar niet mee eens, omdat de dieren niet weg kunnen trekken uit een gebied waar een hek omheen staat.

Hoewel eerder deze week al was besloten de dieren nu toch bij te voeren, vanwege de maatschappelijke onrust die was ontstaan, ging de demonstratie van zondag door. Demonstranten willen niet dat het probleem ieder jaar terugkeert en hopen op een permanente oplossing.

„Onnodig en jammer"

„Het was een vreedzame demonstratie, die behoorlijk goed verliep. Jammer dat een paar actievoerders zich aan het eind nog misdroegen om hun boodschap kracht bij te zetten. Dat was totaal onnodig en jammer”, zegt Imke Boerma van Staatsbosbeheer tegen RTL Nieuws.

Het hert dat door demonstranten voor de deur van het bezoekerscentrum was gelegd, was afgeschoten om „onnodig lijden te voorkomen". „Als het duidelijk is dat het dier het voorjaar niet gaat halen, wordt het afgeschoten. De herten blijven vervolgens liggen, ze zijn een voedselbron voor andere dieren", aldus Boerma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.