Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Woedende werkloze viel werkplein met hakbijl aan

De ramen van het nieuwe gebouw van het Werkplein Drentsche Aa in Assen werden vorige week gemolesteerd met een hakbijl. Nu blijkt dat een 53-jarige man uit Assen degene was die achter deze vernieling zat. Hij was woedend op de gemeente omdat zij zijn uitkering hadden stopgezet.

Hakbijl

Arjan Schonewille van de sociale dienst van Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo bracht deze feiten naar buiten aan RTV Drenthe. „Wij betalen altijd uit op het eerste van de maand en deze keer heeft deze meneer niks gekregen omdat zijn uitkering is stopgezet en daar was hij boos over. Het lijkt er wel op dat hij heeft gewacht totdat iedereen weg was en daar zijn we heel blij mee”, aldus Schonewille. Waarom de 53-jarige man geen uitkering meer kreeg, daar wil de sociale dienst niet op in gaan.

De politie kwam de man na zijn hakbijlactie al snel op het spoor en kon worden ingerekend. Hij zou expres hebben gewacht tot alle medewerkers van het werkplein naar huis waren. De grote ramen van het nieuwe gebouw zijn aanzienlijk beschadigd door deze onbesuisde actie. Het voorval met de hakbijl zal voor de boze man waarschijnlijk nog een staartje krijgen. Hij zal nu niet alleen zonder uitkering door het leven moeten maar waarschijnlijk ook moeten opdraaien voor de schade.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.