D. van Aken
D. van Aken Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

“Temperaturen onder de -10 graden op komst”

Het gaat vanaf dit weekend koud worden in Nederland. Heel koud. In de nacht van vrijdag op zaterdag vriest het op grote schaal 5 tot 8 graden en na het weekend komen de minima lokaal zelfs uit onder -10 graden.

Gevoelstemperaturen

Er dient zich een nieuwe winterperiode aan met flinke vorst. Deze week vriest het in de nacht al licht in het hele land, maar vanaf vrijdag wordt het pas echt koud. Dan krijgen we namelijk te maken met vrieslucht afkomstig vanuit Siberië. Maandagochtend kan het dan ruim 10 graden vriezen.

Kunnen we binnenkort weer echt schaatsen?

“Het koudst is het precies wanneer veel mensen onderweg zijn naar school of werk”, aldus Weeronline. Door de schrale wind zal het nog kouder aanvoelen. Er worden gevoelstemperaturen verwacht van -15 graden. En dat hebben we deze winter nog niet gehad.

IJs

Voor schaatsliefhebbers lijkt het goed nieuws. Op ondergelopen weilanden met een ondiepe laag water zou men vanaf zondag al kunnen schaatsen. Vanaf maandag kan het ijs overal flink aangroeien. Doordat de lucht erg droog is zal het ijs ook bij temperaturen boven nul niet of nauwelijks smelten.

Als het op één van de KNMI-stations afkoelt beneden -10 graden noteren we de eerste lokale strenge vorst van deze winter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.