Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 12 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Simons weigert debat met FvD: „Racisme is misdrijf”

Lijsttrekker Sylvana Simons van de politieke partij BIJ1 heeft aangegeven liever niet in debat te willen met politici van Forum voor Democratie. Dat zei de politica zondag tijdens een door de Volkskrant georganiseerde discussie. „Racisme is geen mening, maar een misdrijf”, aldus Simons

Volgens de leidsvrouw van BIJ1 houdt de partij van Thierry Baudet er ideeën op na die in strijd zijn met de mensenrechten. „Als daar dan ook nog eens racisme bijkomt, maakt dat het voeren van een debat heel lastig", beweert zij.

In grote debatten zou Simons overigens wel een uitzondering maken. Zij verwacht daarbij echter niet dat zij daarbij FvD’ers op andere gedachten kan brengen: „Volgens mij is het toch niet mogelijk om mensen die trots zijn op racisme te bekeren."

Annabel Nanninga

Voor de discussie was ook Annabel Nanninga, lijsttrekker van Forum voor Democratie in Amsterdam, uitgenodigd. Zij moest de uitnodiging door andere activiteiten echter naast zich neerleggen. Ze heeft in een reactie laten weten dat ze het het goed recht vindt van Simons om niet met haar in debat te gaan.

Toch vindt Nanninga het ook raar dat uitgerekend de lijsttrekker van de partij BIJ1 debatten met bepaalde partijen uitsluit. „Haar partij BIJ1 zou staan voor verbinding en dialoog, dan is dit merkwaardig te noemen", aldus Nanninga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.