Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Safaripark Beekse Bergen zoekt weggevlogen zeearend

Safaripark Beekse Bergen mist sinds dinsdag een Amerikaanse zeearend, genaamd ‘Lady Maya’. De zeearend vloog weg na een conflict met een groep meeuwen. Het park roept omwonenden op om alert te zijn.

„Lady Maya leeft al 27 jaar in ons park en is een ‘icoon’ geworden van de educatieve roofvogelsafari. Wij vinden haar dan ook graag snel terug zodat Maya weer snel in haar vertrouwde omgeving is”, aldus Beekse Bergen op Facebook.

https://www.facebook.com/beeksebergen.nl/photos/a.214500528559952.59626.163374617005877/1871176142892374/?type=3&theater

Confrontatie

Het conflict met de meeuwen vond plaats tijdens de roofvogelsafari. „De vogel vloog los rond”, laat Klaas-Jan Leinenga van Beekse Bergen weten aan Omroep Brabant. „Lady Maya was geïrriteerd en afgeleid door de meeuwen en vloog opeens weg. Op een gegeven zagen we haar niet meer.” Normaal zou een zeearend terugvliegen, de vogel vliegt dan zodanig hoog dat hij precies weet hoe het park er van bovenaf uitziet. „Maar als zo’n roofvogel te ver weg vliegt, weet-ie de weg niet meer terug.”

Benader Maya niet

Het park laat nadrukkelijk weten dat, wanneer je de zeearend ziet, je haar niet moet benaderen. „Het is een pittige dame, maar ze kan ook schrikken en verder weg vliegen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.