Erik Jonk
Erik Jonk Openbaar vervoer 8 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

NS Reisplanner vol carnavalsnamen

Inchecken in Lappegat, uitchecken in Tullepetaonestad. Het kan tijdens carnaval, als je van Geldrop naar Roosendaal reist. Maar niet alleen die plaatsen: de NS Reisplanner staat tot woensdag namelijk vol met carnavalsnamen. Om precies te zijn 101.

Voor het eerst carnaval

Kielegat, Oeteldonk, Krabbegat, Kruikenstad, ze staan er tijdens de komende feestdagen allemaal op. „Gewoon een grappige toevoeging, bedacht door een NS-medewerker die dit jaar voor het eerst carnaval viert. Dat vonden we hartstikke leuk”, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen.

Hoe de NS alle carnavalsnamen van de 101 plaatsen verzamelde? Heel simpel. Wikipedia werd voor al die namen even geraadpleegd. Mensen die niets met carnaval en die tijdelijke plaatsnamen hebben, hoeven niet te vrezen. De Reisplanner gebruiken kan ook met de normale plaatsnamen.

NS Reisplanner vol carnavalsnamen
Station Den Bosch heet tijdens carnaval altijd Oeteldonk Centraol. / Wim Hollemans | ANP

Nog meer feest

Extra feest is het tijdens de carnavalsdagen voor mensen die Prins of Prinsen in de achternaam hebben. Zij hoeven voor een treinreis geen kaartje te kopen. De ‘Prinsen’ die voor een gratis ritje in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden per e-mail ([email protected]).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.