Constance van Amstel
Constance van Amstel Openbaar vervoer 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

NS matcht single ouderen en stuurt ze naar Parijs

Spoorvervoerder NS wordt overspoeld met aanmeldingen voor een ludieke Valentijnsactie waarbij vrijgezelle 60+’ers aan een date worden geholpen en direct naar liefdesstad Parijs worden gezonden. Op 14 februari is erop station Rotterdam CS plek voor twintig single ouderen, maar inmiddels hebben zich al tegen de 100 mensen aangemeld.

Storm

NS-woordvoerder Roos Franssen, die het initiatief voor de actie nam, weet niet wat haar overkomt. ,,Ik weet niet wat ik meemaak!”, zegt ze enthousiast. ,,Het loopt storm! Maar hoe meer hoe beter, want zo kunnen we een goede en hopelijk bij elkaar passende selectie maken.”

De speeddate voor vroege vogels, het gaat om een romantisch ontbijt om 8.30 uur, speelt zich straks af bij de stationspiano alwaar muzikale conducteur Jorgen IJsendoorn liefdesklassiekers op de toetsen ten gehore zal brengen. Een andere conducteur, Xandor Bakker, zorgt dat alles op rolletjes loopt waarna de mensen die elkaar leuk vinden en dus een match vormen linea recta per trein naar liefdesstad Parijs worden gestuurd. Dat ook onder begeleiding van conducteur Xandor.

Lief

Waarom maken alleen ouderen kans op deze toffe trip, eigenlijk? ,,Elke reiziger is ons even lief, maar statistisch gezien is de kans dat Cupido raak schiet het grootst als je mensen in een bepaalde leeftijdsgroep hebt. Nu zijn het de ouderen, maar elke reiziger is ons natuurlijk even lief”, aldus woordvoerder Roos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.